Takie pytanie. W moim MK2 1,6 TD sprzęgło trzeba wcisnąć do końca bo niekiedy przy wrzucaniu na 3 bieg czuć pyknięcie. I czy da się jakoś podciągnąć ta linke . Bo jakoś do wiosny chciał bym przejeżdzić na nim a potem je zrobić dokładnie. Mam w nim samoregulująca linke. W książce napisane jest aby :
" zluzować nakrętke zabezpieczającą w tulejce regulacyjnej linki sprzęgła ( w przedziale silnikowym na podporze skrzynki przekładniowej itd.... "
Kurcze ja tam nigdzie nie widze tych nakrętek. Jak mam tą linke podciągnąć???
Pozdrawiam
[MK2] regulacja sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
No niby tak. Fachowcem od samochodów to ja nie jestem kompletnie. Jednak wiem jak łąpie sprzegło teraz a jak 12 tyś km temu tj. od sierpnia gdy golfa przyprowadziłem do polski.
I wiem też ze w niektorych a nawet wiekszoci samochodów da sie "podciągnać " sprzegło. A w moim Golfie jest ten samoregulator. I dlatego sie pytam czy da sie jakoś to podciągnąć ??
Bo nawet w książce serwisowej wyraźnie pisze ze można ja jednak u mnie tych nakretek nie widze.
Nawet jutro zrobie fotke jak to wygląda.
I wiem też ze w niektorych a nawet wiekszoci samochodów da sie "podciągnać " sprzegło. A w moim Golfie jest ten samoregulator. I dlatego sie pytam czy da sie jakoś to podciągnąć ??
Bo nawet w książce serwisowej wyraźnie pisze ze można ja jednak u mnie tych nakretek nie widze.
Nawet jutro zrobie fotke jak to wygląda.
-
- Forum Master
Jak masz z samoregulatorem to sprzęgło powinno Ci brać na samej górze tak działa samoregulacja.Jeżeli bierze przy podłodze to poszła linka z saomoregulatorem czyli ten automat niedziała tak jak powinien.Moja propozycja poprostu kup linkę zwykłą a będziesz mógł sobie sam regulować tak jak pisze w książce .Koszt linki od 30 -70 pln.Pozdrawiam