a jak Twój passek wygląda? bo nie znalazłem nigdzie na forumWeso pisze:widziałem dzisiaj kolege na ul. Krzywoustego na światłach, stałem na poboczu koło empika golfem, to nie trąbiłem bo byś nie poznał:D hehe:) pozdraiwam, fajne auto
Passat B5 FL sedan 1,9 TDI PD 130 Blue&Chrome by Kocioł
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- Kocioł DCG
- Użytkownik
MAPET, kurde ja u siebie nie zaobserwowałem żeby soczewka inaczej świeciła jak włącze drogowe, a poza tym jakby to było: jak włączasz drogowe to soczewka dalej świeci i dodatkowo H7 się włączają? Nie czaję tego no
no kurde no.. wez wyjdz przed auto i zobacz jak nie odsuwa sie przeslona w soczewce to masz zdupiony bixenon!Kocioł DCG pisze:ja u siebie nie zaobserwowałem żeby soczewka inaczej świeciła jak włącze drogowe, a poza tym jakby to było: jak włączasz drogowe to soczewka dalej świeci i dodatkowo H7 się włączają? Nie czaję tego no
tak soczewka czyli xenon caly czas swieci i dodatkowo dopalaja sie h7
przeciez jakbys zgasil xenon to on sie rozpala kilka sekund wiec jakbys wlaczyl krotkie z dlugich to ciemnosc przed autem...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=63211 mój pasztet
Nowe części samochodowe, Opony. Niskie ceny. Oleje Premium Motul, Penrite. Warsztat. Zapraszamy
tel. 888-530-456
gg 3543322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=548383
www.expressparts.pl
tel. 888-530-456
gg 3543322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=548383
www.expressparts.pl
- Kocioł DCG
- Użytkownik
pisząc "dalej" nie miałem na myśłi, że w dalszym ciągu tylko, że na większą odległość a więc:MAPET pisze:no kurde no.. wez wyjdz przed auto i zobacz jak nie odsuwa sie przeslona w soczewce to masz zdupiony bixenon!
tak soczewka czyli xenon caly czas swieci i dodatkowo dopalaja sie h7
przeciez jakbys zgasil xenon to on sie rozpala kilka sekund wiec jakbys wlaczyl krotkie z dlugich to ciemnosc przed autem...
jeśli zapala się H7 to czy soczewka świeci na większą odległość? mimo tego że od długich są H7?
Tak. Dlatego, że przesłona opuszczając się powoduje, że wiązka światła z soczewki świeci wyżej, a co za tym idzie dalej... Ustaw się przed ścianą, zasłoń odbłyśnik H7 ręką (albo niech ktoś zasłoni) i zobaczysz, jak to działaKocioł DCG pisze:jeśli zapala się H7 to czy soczewka świeci na większą odległość? mimo tego że od długich są H7?
No bo jak nie wytrzymam, to chyba sam nagram filmik specjalnie dla Ciebie i wrzucę na youtube z dedykacja specjalną
Kocioł DCG, no przeciez ci piszemy caly czas ze z krotkeigo robi sie dlugie jak sie przeslona odsunei to musi dalej swiecic nie ?
http://www.mapet-TUNING.com
- Kocioł DCG
- Użytkownik
- Kocioł DCG
- Użytkownik
zdjecia koty, pasek tez spoko
1.9 TD boost pin,KW,1,2bar,smoked front
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
obecny KwiatkoVWóz
- Kocioł DCG
- Użytkownik
Czas zacząć przygotowania auta do wiosny.
Oczywiście trzeba wstawić jakieś ładne kółko bo te 17" jakoś giną w tym aucie.
Po głowie od początku chodziła mi jedna opcja, a mianowicie 18" z Audi w oryginale.
Felgi zakupiłem już wypolerowane.
Przyjdą na nie opony dla niektórych kultowe Dunlop SP Sport 9090 (czym się różnią od 9000 nie wiem ale z wyglądu to samo jest) w rozmiarze 225/40 ZR18.
Z racji większego ET wewnętrzna krawędź felgi poszła aż o 24mm do środka. Przymierzałem samą felgę bez opony i z przodu między nią a wahacz nie da rady palca wsadzić. Co za tym idzie rozglądam się za dystansami 15-20mm.
Do bagażnika powędrowało w końcu wzmocnienie basu czyli aktywna skrzynia Magnat Active Reflex 300A. Parametry głośnika to 30 cm średnicy, moc max 250W, moc RMS 80W.
Teraz w aucie gra fabryczna jednostka sterująca i wekslarka na 6CD, 8 fabrycznych głośników wspomaganych przez fabryczny wzmacniacz w bagażniku, i do tego dołożona skrzynka z wbudowanym wzmacniaczem Magnata. Na razie mi to wystarczy.
A w bagażniku jeszcze parę gratów:
-olej silnikowy Castrol Edge TurboDiesel 5W-40 VW505.01 gdyż nadchodzi czas wymiany, prawdopodobnie za jednym zamachem pójdzie nowy rozrząd i paski akcesoriów, ale na razie kompletuję części
-nowe wycieraczki bezprzegubowe Bosch AeroTwin
-podkładki pod tablice a'la chrom, bo poprzednie poddały się soli i są teraz łaciate
-farba Hammerite srebrny połysk do zacisków itp. bo ich rdzawa barwa będzie trochę szpecić połysk nowych felg (myślę że Hammerite jest do tego doskonały, po 3 latach w Golfie zaciski wyglądają jak świeżo pomalowane)
-pasty woskowe Auto Max i Turtle Wax do odświeżenia połysku i konserwacji lakieru
Tylko pogody wiosennej jeszcze brakuje. Felgi zeżre sól, ramki pod tablice też, wycieraczki się porwą na zamarzniętej szybie, a zacisków nie pomaluję, ani też o woskowaniu nie ma mowy gdy na dworze mróz...
Oczywiście trzeba wstawić jakieś ładne kółko bo te 17" jakoś giną w tym aucie.
Po głowie od początku chodziła mi jedna opcja, a mianowicie 18" z Audi w oryginale.
Felgi zakupiłem już wypolerowane.
Przyjdą na nie opony dla niektórych kultowe Dunlop SP Sport 9090 (czym się różnią od 9000 nie wiem ale z wyglądu to samo jest) w rozmiarze 225/40 ZR18.
Z racji większego ET wewnętrzna krawędź felgi poszła aż o 24mm do środka. Przymierzałem samą felgę bez opony i z przodu między nią a wahacz nie da rady palca wsadzić. Co za tym idzie rozglądam się za dystansami 15-20mm.
Do bagażnika powędrowało w końcu wzmocnienie basu czyli aktywna skrzynia Magnat Active Reflex 300A. Parametry głośnika to 30 cm średnicy, moc max 250W, moc RMS 80W.
Teraz w aucie gra fabryczna jednostka sterująca i wekslarka na 6CD, 8 fabrycznych głośników wspomaganych przez fabryczny wzmacniacz w bagażniku, i do tego dołożona skrzynka z wbudowanym wzmacniaczem Magnata. Na razie mi to wystarczy.
A w bagażniku jeszcze parę gratów:
-olej silnikowy Castrol Edge TurboDiesel 5W-40 VW505.01 gdyż nadchodzi czas wymiany, prawdopodobnie za jednym zamachem pójdzie nowy rozrząd i paski akcesoriów, ale na razie kompletuję części
-nowe wycieraczki bezprzegubowe Bosch AeroTwin
-podkładki pod tablice a'la chrom, bo poprzednie poddały się soli i są teraz łaciate
-farba Hammerite srebrny połysk do zacisków itp. bo ich rdzawa barwa będzie trochę szpecić połysk nowych felg (myślę że Hammerite jest do tego doskonały, po 3 latach w Golfie zaciski wyglądają jak świeżo pomalowane)
-pasty woskowe Auto Max i Turtle Wax do odświeżenia połysku i konserwacji lakieru
Tylko pogody wiosennej jeszcze brakuje. Felgi zeżre sól, ramki pod tablice też, wycieraczki się porwą na zamarzniętej szybie, a zacisków nie pomaluję, ani też o woskowaniu nie ma mowy gdy na dworze mróz...
no no zmiany na plusik tylko na rych 19 bedzie troszke offroad przydały by sie sprężynki jakies lajtowy -40mm i by był kot chociaz i tak teraz sie pasie na tych wypolerowanych s-linach. jakie modyfikacje masz w jeszcze w planach?
1.9 TD boost pin,KW,1,2bar,smoked front
obecny KwiatkoVWóz
obecny KwiatkoVWóz
musisz zawsze wyczyscic z odpadającej rdzy, nie musi być na błysk, ale tak zeby srebrne przebijało chociąż -wtedy się najlepiej hammerite trzymaWeso pisze:czyścisz coś zaciski przed malowaniem? czy hammerite normlanie na to nachodzi?:)
co do tematu auta, to widziałem nei raz na żywo i całkiem pozytywnie się prezentuje i jeździ