AKUMULATOR

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Robson119
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

AKUMULATOR

Post autor: Robson119 » wt paź 13, 2009 00:56

Witam!
Mam pytanko, gdyz mialem kiedys problem z odpalaniem samochodu a mianowicie chodzilo o to ze jak bym zimny silnik to pailil z pierwszego strzalu a jak sie nagrzal to bylo mu bardzo bardzo ciezko :)) i kots mily doradzil mi zeybm wymienil akumulator i sprawdzil kat wtrysku :] kat wtrysku byl ok wiec wymienilem aku i co sie okzalo ze autko smiga do tej pory bez jakich kolwiek problemow :] i tera zmoje pytanko kto mi wytlumaczy ta kwestie ze jak auto jest zimne to zapala bez problemu a jak silnik jest zagrzany to nie daje rady?? wydawalo mi sie ze wiekszy pobor z aku jest przy zimnym silniku a nie cieplym??
Z gory thx :]

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » wt paź 13, 2009 01:04

miałem identyczny problem, ale ja dla odmiany musiałem zmienić soft/mapę dawki startowej sterownika dla ciepłego silnika, natomiast od kilku dni zauważyułem w moim Mk5 inną rzecz - do tej pory szarpał/uderzał podczas rozruchu na gorącym silniku (wykluczam dwumas bo mam nowy), tak się złożyło że padł mi aku więc kupiłem nowy - i co się okazało - uderzenie silnika podczas rozruchu gorącego silnika zniknęło - dlatego ciekawi mnie czy "elektromagnesy" w pompkach potrzebują jakąś konkretną dawkę prądu, czy to może było spowodowane czymś innym - w każdym razie nowy aku zniwelował tę przypadłość

Robson119
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Robson119 » wt paź 13, 2009 01:16

Tez myslalem o elektromagnesach, ale szukalem jakis dowodow... gdyz kumple sie nabijaja ze to napewno przez aku nie moglo sie tak dziac i jak by ktos podal jakis mily artukul na ten temat to by bylo spox :]

[ Dodano: 13 Paź 2009 19:10 ]
widze ze nikt nie potrafi udielic informacji na ten temat :]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”