jak zrobic uklad zasilania paliwem?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
jak zrobic uklad zasilania paliwem?
witam.. wlasnie zeswapowalem golfa mk1.. poprzednio byl to diesel 1.6 ..a aktualnie wszedl silnik 1.8 na mechanicznym wtrysku.. problem polega na tym ze w poprzednim golfie byly 2 pompy paliwa.. jedna w baku druga pod samochodem a w tym baku nie ma zadnej pompy ani miejsca na nia w baku i pod samochodem.. i co tu zrobic.?. wiem ze musi byc ta wysokiego cisnienia ale nie ma na nia miejsca pod autem bo w sklad tego wchodzi filtr pompa z akumulatorem paliwa i jakis odstoinik(niewiem co to).. co radzicie panowie.. mam taki patent na taka pompe BOSCHa o numerze 0 580 254 992 i zalozyc tylka ja pod samochod a filtr paliwa pod maska-- bedzie dobrze? i czy wystarczy jedna pompa czy musza byc dwie? wogole to prosil bym was o schemat od orginalnego golfa gti albo gti pirelli.. jak w tych golfach byl skonstruowany uklad zasilania paliwem.. prosze doradzcie mi bo chce zrobic to dobrze i tylko to mi w sumie zostalo.. mam w aucie bak orginalnie od diesla z wezykiem u dolu i chce podlaczyc ta pompe boscha co wyzej napisalem jej numer.. wogole prosze o pomysly.. bede bardzo wdzieczny.. pozdrawiam i dzieki z gory..
-
- Nowicjusz
pompe paliwowa mozesz spokojnie zalozyc przelotowa kolo zbiornika cisnienie tej popy 6 bar taka dostaniesz wszedzie w kazdym sklepie motoryzacyjnym Reszte powinienes miec pod maska jezeli masz kopletny silnik Mk1
Ostatnio zmieniony pn paź 12, 2009 20:58 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
tak bedzie dzialac tylko musisz zalozyc pompe przelotowa o mocy 6 bar Wystarczy tylko ta jedna pompa Tak orginalnie mialy pompy przelotowe mk1 gti
Ostatnio zmieniony pn paź 12, 2009 21:01 przez jeryk10, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
ta pompa o ktorej mysle to ma wyjscia tak jak np filtr paliwa na przeciw siebie bo ta pompa ktora masz na zdieciu jast troche nie praktyczna w motarzu wezy
Ostatnio zmieniony pn paź 12, 2009 20:59 przez jeryk10, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
Tak zgadza sie to wlasnie o taka mi chodzi tylko ten jeden kruciec wystaje z boku bo sa podobne pompy gdzie kruciec jest od czola pompy z jednej strony i drugiej strony Ale to oto mi chodzi to co masz na zdieciu to jest wlasnie pompa przelotowa
Ostatnio zmieniony pn paź 12, 2009 21:00 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jeryk co to jest POPA? Popa to ja widzialem w kosciele kiedyś
Do mk1 wystarczy jedna pompa pod bakiem ta wysokoscisnieniowa. Może być od każdego auta z mechanicznym wtryskiem ale musi być zewnętrzna. W mk1 nie trzeba dawać drugiej w bak bo wyjscie przewodu paliwowego jest w najniższym miejscu. W mk2 przewody wychodzą górą, dlatego potrzebna jest dodatkowa pompa podająca.
Do mk1 wystarczy jedna pompa pod bakiem ta wysokoscisnieniowa. Może być od każdego auta z mechanicznym wtryskiem ale musi być zewnętrzna. W mk1 nie trzeba dawać drugiej w bak bo wyjscie przewodu paliwowego jest w najniższym miejscu. W mk2 przewody wychodzą górą, dlatego potrzebna jest dodatkowa pompa podająca.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie