Nie wiem co jest grane, skrzynia czy przeguby?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
człek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Nie wiem co jest grane, skrzynia czy przeguby?

Post autor: człek » ndz paź 11, 2009 00:55

Jadę sobie A4 120km/h na piątym biegu i nagle niespodziewanie zaczyna coś stukać/chrobotać przy dodawaniu gazu. Po chwili ustaje. Zatrzymuję auto- nic, odpalam jadę dalej i zaczyna coś stukać, pukać z pod auta a gdy próbuję wrzucić 5 bieg to głośniej stuka. Na pozostałych biegach normalnie ciągnie i jedzie lecz cały czas jest ten dżwięk jakby cos stukało pod maską. Wciskam sprzęgło to samo, bez zmian, nawet na luzie jak auto jedzie to stuka. Co to może być? skrzynia padła czy przeguby, półoś? Jak na postoju prubuję wrzucić 5 bieg i powoli puszczam sprzęgło dodając gazu to stuka max, coś jakby ociera jednocześnie stukając.
Ostatnio zmieniony ndz paź 11, 2009 00:57 przez człek, łącznie zmieniany 1 raz.

psik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: psik31 » ndz paź 11, 2009 12:35

ja mam podobnie ale tylko stuka jak dodaje gazu i to na kazdym biegu co jakic czas... na poczatek zajedz na kanał i poruszaj obiema prezgubami , wczesniej jeszce w miejscu skrec w prawo full i powoli ruszaj, jesli nie bd stukac to raczej nie przeguby... skoro na luzie stuka .to chyba skrzynia tez nie... Najlepiej radził bym jechac do diagnosty

Zapraszam do oceny mojego Golfa mk2 GT Special : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270204

Kupie nakladki na progi + nadkola od Golf mk2 GTi

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » ndz paź 11, 2009 13:16

sprzęgło - docisk, albo mechanizm różnicowy lub jego ułożyskowanie...

vwlifestyle.pl
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”