Hamulce z mk III do mk II
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Knutek
- Ma gadane
- Kontakt:
Hamulce z mk III do mk II
Witam, mam taki mały problemik, mianowicie udało mi się kupić hamulce komplet od mkIII GTI, tzn. kompletna belka z tarczami oraz kompletny przód z tarczami. Problem polega na tym, że belka od mkIII jest szersza z tego co się orientuje, ale czy na mocowania do karoserii będzie pasować czy w tym miejscu też jest szersza? Druga sprawa jest taka że są one na 5 śrub, i troszke nie na ręke mi to teraz zmieniać, czy jest jakaś możliwość przerobienia tego na 4 śruby, dodam że tarcza przednia ma 280mm. Z góry dzięki za pomoc Na pewno punkciki będą
ad1 mocowanie belki apsujeKnutek pisze:Witam, mam taki mały problemik, mianowicie udało mi się kupić hamulce komplet od mkIII GTI, tzn. kompletna belka z tarczami oraz kompletny przód z tarczami. Problem polega na tym, że belka od mkIII jest szersza z tego co się orientuje, ale czy na mocowania do karoserii będzie pasować czy w tym miejscu też jest szersza? Druga sprawa jest taka że są one na 5 śrub, i troszke nie na ręke mi to teraz zmieniać, czy jest jakaś możliwość przerobienia tego na 4 śruby, dodam że tarcza przednia ma 280mm. Z góry dzięki za pomoc Na pewno punkciki będą
ad2 trzeba zmienić same piasty, przy okazji nowe łożyska no i tarcze, i już masz 4x100