Jak dostac sie do diody alarmu w drzwiach kolo nypla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak dostac sie do diody alarmu w drzwiach kolo nypla
Witam zauwazylem ze dioda ktora jest kolo nypla w kierowcy drzwiach nie dziala po zalaczeniu alarmu u mnie sa 2 druga jest przy szybie z przodu ale ta sie pali (mruga). Chcialby ta w drzwiach jakos naprawic lub sprawdzic czy to napewno dioda. Ma ktos z Was jakis pomysl jak dostac sie tam bez rozbierania tapicerki. Oraz czy to napewno bedzie dioda.
- gregoryb1
- vel Młody
- Kontakt:
no to niezle,
a czy jest mozliwosc ze cos sie przeprogramowalo ze przy szybie sie pali a w drzwiach nie? Moze przewody sprawdzic istnieje taka mozliwosc ze ktorys przewod sie przerwal a gumowej oslonie drzwi? Wymienialem wklade moze cos uszkodzilem ale nie pamietam czy przed wymiana wkladki dzialala ta dioda.

speede pisze:przeczytalem fajny opisik, ale ok.u mnie nie dziala ta wlasnie dioda ktora mruga przy nypelku. Zamek chodzi i rygluje sie ok. Co odpowiada za swiecenie sie tej diody kolo nypla?
[ Dodano: Sob Paź 10, 2009 12:43 ]
oraz ta druga dziala ktora jest pod szyba przednia.
ta dioda na drzwiach przy nyplu bedzie mrugac jak dorygluje Ci wszystkie zamki (zamykasz pilotem albo kluczykiem z zewnatrz - i wtedy nie da sie otworzyc zadnych drzwi z wewnatrz, ciagnac za klamki wew)
jesli nie mruga to zamki sie domykaja ale nie rygluja i pewnie ktores drzwi bedziesz mogl otworzyc od srodka - tam trzeba wyjaczamek, sprawdzic/wymienic mikrostyk i przelutowac kostke - temat opisywany co 2 dnina forum ale jakos trudno ludziom poczytac zanim zaczna zadawac te same pytania po raz setny...
jak sprawdzic, ktore drzwi nie doryglowaly pisalem niedawno - przejrzyj moje posty i juz....
rozumiem, czytalem troche, ale nie kazdy opisuje to zrozumiale. Twoja wypowiedz jest mi wystarczajaca aby sprawdzic. Co do zamka to nie zawsze po otwarciu zapala sie oswietlenie i ta z dolu kontrolka dzrzwi jak i brzeczyk- tyczy sie drzwi kierowcy. A teraz przestala sie palic ta kontrolka w nyplu. Czyli cala wina jest w zamku? Jescze mam pytanie, wystarczy wymienic ten mikrostyk ktory jest opisany na forum? (saia burgess) rozumiem ze ten mikrostyk jest przymocowany do zmaka. Do jest bardziej oplacalne naprawa czy kupienie nowego zamka zamiennik za 120 zl?
sprawdzilem tylko te drzwi po zalaczeniu alarmu i centralnego moge otworzyc od srodka. Miales racje
. Ale dlaczego nie wlaczyla sie syrena? Wsiadlem do samochodu zalaczylem centralny i po otworzeniu od srodka drzwi lewych kierowcy nie wlaczyl sie alarm. Moze procz zamka cos jeszcze jest do sprawdzenia ?

- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zamek nie podaje sygnału że został otwarty dlatego alarm się nie włączył, zapewne nie działa Ci też oświetlenie wnętrza po otwarciu tych drzwi...luknij ten temat co koledzy wyżej podali, tam jest wszystko opisanespeede pisze:Ale dlaczego nie wlaczyla sie syrena? Wsiadlem do samochodu zalaczylem centralny i po otworzeniu od srodka drzwi lewych kierowcy nie wlaczyl sie alarm. Moze procz zamka cos jeszcze jest do sprawdzenia ?
zgadza sie oswietlenie raz dziala raz nie tak samo ta kontrolka w dole drzwi. Po podlaczeniu do vaga blad
:00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
Ale troche sie pobawilem i dioda sie zalaczyla- wiec napewno jest sprawna. Czyli Waszym zdaniem bedzie to na 100% zamek (wymiana mikrostyku i ewentualnie poprawienie lutow) ?
Ale troche sie pobawilem i dioda sie zalaczyla- wiec napewno jest sprawna. Czyli Waszym zdaniem bedzie to na 100% zamek (wymiana mikrostyku i ewentualnie poprawienie lutow) ?
speede pisze:zgadza sie oswietlenie raz dziala raz nie tak samo ta kontrolka w dole drzwi. Po podlaczeniu do vaga blad
IMHO 3xTAK,
wyjmij zamek, przelutuj i zmien mikrostyk
jak ja wciskalem pilota kilka razy to tez w koncu dioda sie zapalala... a teraz zawsze za pierwszym razem... no i domykanie w czasie jazdy dziala jak pownno a nie tlucze milion razy zamkiem....