tak jak pisałem wcześniej też tak miałem ale po popryskaniu wd 40 wróciło do normy, sprawdzałem wczoraj i przy odciagnietej klamce gdy otwieram rygielek wyskakuje, potem puszczam klamke pociagam raz jeszcze i ok, drzwi sie otwieraja. oto przykład cudownego wynalazku niemieckiej technologi który sam się naprawia. u mnie niby wszystko jest ok ale alarm sam sie włącza znaczy że cos sie dzieje z zapadka w zamku i alarm odczytuje tojako probe otwarcia drzwi i wyje. moze uda mi sie trafic uzywke i wstawie.m_maryszczak pisze:jest to jak by to powiedzieć zacinanie kontrolowane, tzn. jak samochód jest zamknięty a ja pociągnę za klamkę i wtym czasie otworze pilotem centralny to drzwi mi się blokują; rygielek normalnie wyskakuje ale drzwi nie da się otworzyć ani od zenątrz ani od wewnątrz
Golf IV - drzwi tylne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
no właśnie też mi się tak wydaje że lepsze było by coś na bazie silikonu do smarowania zamków. niestety przycisnęło mnie i musiałem stosować wd 40.
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn
Kurna Panowie ja tez mam przeboje z zamkiem kierowcy - nie zaskakuje mi rygiel - co ja sie naklne i sie namodle zeby dobrze bylo
Jest jeszcze komplikacja bo mam antynapad i on zawsze zamyka auto jak sie w sordku siedzi
potraktuje jutro wd40 - oby pomoglo bo juz mam nerwa na ten zamek
Boze zeby to tylko bylo z powodu mrozow - blagam Cie
Jest jeszcze komplikacja bo mam antynapad i on zawsze zamyka auto jak sie w sordku siedzi
potraktuje jutro wd40 - oby pomoglo bo juz mam nerwa na ten zamek
Boze zeby to tylko bylo z powodu mrozow - blagam Cie
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
mysle ze to z powodu mrozow, a wlasciwie skokow temperatur z bliskich zeru do ujemnych. pisalem kilka postow wczesniej ze tez mialem problemy z zamkiem i alarmem jak przyszly mrozy. jak mrozy zadomowily sie na dobre bylo wszystko ok ale jak np wstawialem do cieplego garazu a potem znowu na mroz to byl kwas. i teraz tez tak jest, w dzien cieplo a w nocy zimno i lipa. mam nadzieje ze jak bedzie cieplo to bedzie bez problemow. moze zamki golfa sa zaslabo zabezpieczone przed wilgocia?
[ Dodano: Pon Lut 13, 2006 22:41 ]
wd 40 jest dobre na krotka mete, jak sie ociepli to radze dobrac sie do zamka i nasmarowac jakims konkretnym smarem. ja tak bede robil na wiosne:)
[ Dodano: Pon Lut 13, 2006 22:41 ]
wd 40 jest dobre na krotka mete, jak sie ociepli to radze dobrac sie do zamka i nasmarowac jakims konkretnym smarem. ja tak bede robil na wiosne:)
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
jeszcze nie wyczailem odpowiedniego smaru ale moze jak pisal pajakgdynia, olej silikonowy to jest rozwiazanie. ja jak bede sie zabieral za zamki to je wymontuje i dopiero wtedy bede smarowal. moim zdaniem pryskanie po zamku jest malo skuteczne a jezeli juz to na krotka mete.pajakgdynia pisze:Ja też popsikałem WD40.. W tym roku coraz bardziej tego żałuję.. Zamarza jeszcze lepiej.. Kupiłem już olej silikonowy.. ale jest za zimno
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja proponuje smar stały i tu nie ma raczej czy dobry czy zły. Poprostu jakiegoś dobrego producenta np. WüRTH mają bardzo duży wybór i musi to być smar silikonowy i koniecznie stały i na dodatek w sprayu na początku smary takie są rzdkie natomiast potem zamieniają konsystencję w stałą i wydaje mi się że nie jest potrzebne wyjmowanie zamków bo wydaje mi się że zamki jako całość nie będą takie proste do rozebrania. Pozdrawiam u mnie na razie spokój ale na wiosne potraktuje zamki takim smarem jak napisałem wyżej. Można sobie zresztą znależć co się chce pod tym adresem http://www.wurth.pl/
Znalazłem właśnie fajny smar ale nie mogę dodać załącznika mimoże format jest dozwolony spróbuje potem:)
[ Dodano: Wto Lut 14, 2006 11:48 ]
No udało się wysłać załącznik. Myśle że taki smar byłbby OK!
Znalazłem właśnie fajny smar ale nie mogę dodać załącznika mimoże format jest dozwolony spróbuje potem:)
[ Dodano: Wto Lut 14, 2006 11:48 ]
No udało się wysłać załącznik. Myśle że taki smar byłbby OK!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.