ktora skrzynia bedzie lepsza? krotsza..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
ktora skrzynia bedzie lepsza? krotsza..
witam .. mam taki problem .. szukalem ale juz sam niewiem.. ktora skrzynia bedzie lepsza do swapa..wsadzic silnik 1.8 z orginalna przy nim skrzynia 4t czy zamiast tej skrzyni wsadzic skrzynie FF od mk 1 diesla.. ktora jest krotsza.. i ogolnie lepsza.. ktora wlozyc FF czy 4T.. dzieki za odpowiedz.. pozdrawiam..
Taaa 4T jest bardzo krótka :green_fuck:SmokE88 pisze:4T ma krotkie biegi wiec v-max słaby ale fajnie sie zbierać bedzie a FF ma długie biegi z tego co pamietam czyli V-max dobry ale biedzie potrzebiwal wiecej czasu na rozpęd...
poszukaj 4S do tego 1.8 no chyba że masz jakieś grube mody przy nimrobertoo19 pisze:witam .. mam taki problem .. szukalem ale juz sam niewiem.. ktora skrzynia bedzie lepsza do swapa..wsadzic silnik 1.8 z orginalna przy nim skrzynia 4t czy zamiast tej skrzyni wsadzic skrzynie FF od mk 1 diesla.. ktora jest krotsza.. i ogolnie lepsza.. ktora wlozyc FF czy 4T.. dzieki za odpowiedz.. pozdrawiam..
robertoo19, obie te skrzynie są praktycznie najdłuższe z typu 020. Jeżeli do tej pory miałeś 4T i była Twoim zdaniem za długa, to na FF będzie w sumie podobnie. Skrzynie te z punktu widzenia użytkownika różnią się tym, że w 4T odstęp między 4 i 5 biegiem jest mniejszy niż między pozostałymi niższymi biegami (pierwsze cztery biegi są dłuższe, a piąty krótszy), natomiast w FF odstępy są rozłożone bardziej równomiernie.
PS. A tak w ogóle ja mam w swoim golfie skrzynię 4S, która jest nieco krótsza (z tego co liczyłem jest o ~7,5% krótsza od 4T) i chętnie zamieniłbym na coś dłuższego
PS. A tak w ogóle ja mam w swoim golfie skrzynię 4S, która jest nieco krótsza (z tego co liczyłem jest o ~7,5% krótsza od 4T) i chętnie zamieniłbym na coś dłuższego
-
- Nowicjusz