Katastrofa> blacharz- lakiernik - ŁÓDŹ - foty komory siln

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » ndz lut 12, 2006 20:41

Właśnie PRZYWIĄZANIE.... podniosłem maskę bo akumulator nawet alarmu nie uruchamiał... pewnie cele w *#cenzura#* poszły..... same straty... popatrzcie na komore i kielich...
ale dzięki za zainteresowanie i wiele cennych rad... pozdro dla wszystkich....

...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Awatar użytkownika
Bart
V.I.P.
V.I.P.
Auto: SS2 TSI
Silnik: CDAA
Kontakt:

Post autor: Bart » ndz lut 12, 2006 20:51

Zabiłbym palanta, taki ładny Golfik.

:okej:

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lut 13, 2006 08:10

Dzwon musiał pójść bo podszybie z numerami sie pogieło ale niema tragedii tylko niech dobrze Ci wg wymiarów naciągną

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » pn lut 13, 2006 21:26

Gdzie dopadne takie wymiary... schematy...rysunki techniczne...etcc..etcc.. choć mam już na oku MK2 1,8 GTI 90' tylko 5 dzwiowy :(( i na niemieckich blachach ale... od zaufanej osoby czy 3 000 to nie za dużo.... jest ładny... z klimą , abs-em, wspomaganiem ... itd... a jak bym chciał sprzedać mojego MK2 w takim stanie jak stoi... dodam że nie ma na nim nigdzie żadnych uszkodzeń ani powłoki lakierniczej ani mechanicznych uszkodzeń blacharki.. lepiej tak jak stoi czy na części...choć sam nie wiem.... sentyment mam do niego.... no nie wiem...

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lut 13, 2006 22:54

No nieeee porównujesz swoją perełke do GTI :shock: !!!!!!! Profanacja :axe: , nawet niema porównania( ale za 3000 euro czy pln?) Jak igła to bierz a swojego sprzedawaj tak jak stoi , kaskę z pzu zawijaj i bierz GTI a będziesz zadowolony :bigok: .Ja miałem KR-a :foch: to był bolid :food: :food: :food: EH ale to dawne czasy.Moze jeszcze sobie kiedyś takiego kupię. :crazy: Pozdro :okej: :okej: :okej:

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » wt lut 21, 2006 09:30

potrzebuje dosyć pilnie wymiar pomiędzy kielichami w MK 2 ( od środka śróby mocującej amortyzator do drugiej do środka ) z góry dziękuje.... a tak na marnesie .. podłuyżnica prosta kielich troszeczke przesunity.... a fartuch do wyprostowania... Z PZU wczoraj był na wycenie więc jest szkoda csałkowita i dostane ok. 2.500 a blacharka + częsci ( dodatkowo wymiana sprzęgła i zakup 2 szerokich zderzakó + lampy z czarnym trójkątem i takie tam jeszcze drobne pierdoły ) o koszt w warsztacie ok 1800~ 2000 więc jestem do przodu.... pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie i porady ... do zobaczenia na ulicy lub zlotach ...teraz acznę jeździć...

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt lut 21, 2006 11:34

Podaję wymiary: Od pierwszego otworu na fartuchu na początku do którego się przykręca błotnik do ostatniego przy podszybiu odległość wynosi 647mm : Po skosie przez komorę silnika od 1 otworu na początku fartucha do ostatniego otworu na fartuchu ale tym dobrym odległość wynosi 1573mm :odległość pomiędzu fartuchami ( pierwsze śrubki na początku) 1232mm no i pomiędzu środkiem dzwonów ( najlepiej jak mierzy się od środka amortyzatora jak jest zamontowany do środka drugiego amorka) odległość wynosi 1085 mm.Powodzenia!

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » śr lut 22, 2006 15:22

Tomaszu wielkie dzięki ... :pub: :pub: :pub: ... dziś wpadne i pomierze... bo jż poprostował wszystko... ponoć... zobaczymy... z pzu dostałem wyliczenie na 2800 pln mechanior 1500 za blacharke i lakier.. części niewiem ... ale sam kupie bo ten fachura hyba w dudy przygina bo niby po okazyjnych cenach błotnik na ten przykład wciska mi za 145pln ( w sklepie 75pln na giełdzie 60pln a używka w dobrym stanie ok 40pln ) będzie dobrze....pozdrawiam ..... aaaaaa powiedzcie po co jest ten filtr węglowy i ile kosztuje i czy musi być bo ten mechanior mówi że nie musi....jak nie musi jak musi.... skoro jest to ma być.... no tak czy nie....... :pub:

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » śr lut 22, 2006 21:49

Kupuj tylko oryginały z giełdy TYLKO ORYGINAŁY używane nie podruby troszkę sie na tym znam więc dobrze radzę a jak ktoś coś zamontował ( filtr węglowy) to ma być i już niestaraj sie poprawić inżynierów niemieckich.Ja tam bym robił takl jak było .Powodzenia i pozdro

Awatar użytkownika
Marsen
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Marsen » sob lut 25, 2006 10:09

Jak Ci naprawią tego golfika lub jak kupisz sobie nowego vw to zapraszam do klubu www.vwkl.pl :D Dopiero niedawno powstał więc zbieramy ekipe z Łodzi i okolic :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”