Ile można wycisnąć koni z ABFa??

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
emilson
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: emilson » ndz paź 04, 2009 08:10

prawda tak jak Kenaj pisze i Evo uturbione auto prowadzi sie po prostu sympatyczniej tylko ja sie odnioslem do tych 9 tys od alana co chhce włozyc i najlepiej jakby nic sie nie zepsulo...Lepiej odpusic i nic nie dlubac niz rozdłubac i nie miec Gnoju na skonczenie projektu :)

never ending story

Mateusz74
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mateusz74 » ndz paź 04, 2009 19:08

Frajdy z podkręconego auta przez siebie nic nie zastąpi.Dlatego ja doskonale rozumiem ludzi którzy kupują auto za 10.000zł i wsadzają w nie 20.000zł.Więc jeżeli ktoś woli zmienić furę na mocniejszą zamiast podkręcać to powinien zmienić dział na "pogawędki" lub "podróże".

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz paź 04, 2009 19:14

Mateusz74 pisze:zmienić dział na "pogawędki" lub "podróże".
pier** bez sensu.kto tu pisze ze to cos złego.jedni wolą dlubanie inni kupic mocniejsze autko i jezdzic zamiast dlubac w garazu.pokaz mi kilku trzydziestoparo letnich facetow co tak robi,oczywiscie są tacy ale traktuja to jako hobby.z tego sie wyrasta i tyle.zobaczymy czy ty za 10 lat bedziesz sam olej zmienial

Mateusz74
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mateusz74 » śr paź 07, 2009 14:58

Nie unoś się Duber, ale ten dział dotyczy tuningu czyli modyfikacji aby sprzęt lepiej zapieprzał.Właśnie trzydziestolatków stać na takie hobby ponieważ w tym wieku już jesteś jako tako "ustawiony".Wielu forumowiczów siedzących w tym dziale ma ponad 30 lat a wymiana oleju to dla mnie czysta przyjemność.Nie mówiąc już o pogrzebaniu w piecu :grin: .

Alan GTi

Post autor: Alan GTi » śr paź 07, 2009 19:43

emilson pisze:tylko ja sie odnioslem do tych 9 tys od alana co chhce włozyc i najlepiej jakby nic sie nie zepsulo...
chcialbym kiedys z Toba pogadac na zywo...
a to ze moze cos sie wy*rac po uturbieniu to chyba kazdy powinien brac pod uwage.. tyle

Awatar użytkownika
emilson
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: emilson » czw paź 08, 2009 21:21

Alan GTi pisze:chcialbym kiedys z Toba pogadac na zywo...
zapraszam daj znac na gg niekiedy cie widuje na Lublincu :D
a o czym chcesz gadac :D

[ Dodano: 08 Paź 2009 21:24 ]
duber pisze:okaz mi kilku trzydziestoparo letnich facetow co tak robi,
i tu sie nie zgodze w małej miejscowosci Lublineic jest trzech z ekipy trzydziestoparoletnich facetow co modza jak wsciekli przy autach :D i smigaja nimi na codzien :green_fuck:
Ostatnio zmieniony sob paź 10, 2009 23:28 przez emilson, łącznie zmieniany 1 raz.

never ending story

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » pt paź 09, 2009 08:46

zalatuje mi tu OFF Topem ; )

W dodatku mam wrażenie, że przedmiot dyskusji/sporu w zasadzie nie istnieje. :grin:

Polska to prawie wolny kraj :bajer: więc jak ktoś chce za 9 tysi wsadzić turbo to śmiało. Życie szybko zweryfikuje tę cyfrę. Jak zaczynałem zabawy w swapy to też myślałem, że mój biznes plan jest przemyślany i wyszła pupa.

Powiem tylko tyle, że wybór turbo czy N/A to kwestia indywidualnych upodobań. Ja jestem bardzo zadowolony za swojego N/A. Ale gdybym miał szmal to bym dołożył suszarę bo jak nic cenię sobie przyspieszenie a to przy turbo ma się jak na zawołanie, no a w N/A wiadomo, że trzeba wyżej kręcić, co też lubię aczkolwiek nie wszyscy moi pasażerowie czują się wtedy komfortowo :green_fuck:

Peace

Mój golf

Miłość ożyła....

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » sob paź 10, 2009 15:39

duber pisze:pokaz mi kilku trzydziestoparo letnich facetow co tak robi,oczywiscie są tacy ale traktuja to jako hobby.z tego sie wyrasta i tyle.zobaczymy czy ty za 10 lat bedziesz sam olej zmienial
Ja na przyklad zaliczam sie do powyzszej listy :) Grzebie w VW od 12 lat. Nie znudziło mi sie i prawdopodobnie nigdy sie nie znudzi :)

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
golfiarz1
Forum Master
Forum Master

Post autor: golfiarz1 » ndz paź 11, 2009 10:32

bugalon pisze:
duber pisze:pokaz mi kilku trzydziestoparo letnich facetow co tak robi,oczywiscie są tacy ale traktuja to jako hobby.z tego sie wyrasta i tyle.zobaczymy czy ty za 10 lat bedziesz sam olej zmienial
Ja na przyklad zaliczam sie do powyzszej listy :) Grzebie w VW od 12 lat. Nie znudziło mi sie i prawdopodobnie nigdy sie nie znudzi :)
nietylko ty sie do niej zaliczasz ja dlubie w golfie od 17 lat i nadal mnie to bedzie krecic

mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz paź 11, 2009 10:36

bo akurat napisalem to na forum gdzie najwiecej jest takich ludzi.ok jest dziesiatki trzydziestolatkow a tysiace nastolatkow.i tak z czasem trzydziestolatkom to przechodzi.ja kiedys w mk2 po nocach grzebałem a teraz inspekcji niechce mi sie skasowac co kiedys bylo niedopomyslenia ze cos mi tam sie wyswietla.zobaczycie z czasem...

Awatar użytkownika
Andrzej32
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Andrzej32 » ndz paź 11, 2009 10:38

bugalon pisze:
I tak trzymać.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=501684

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » ndz paź 11, 2009 11:00

duber pisze: a teraz inspekcji niechce mi sie skasowac co kiedys bylo niedopomyslenia ze cos mi tam sie wyswietla.zobaczycie z czasem...
kiedys byles byc moze pedantem??? :helm: generalnie wiekszosc 30 latkow grzebie malo w autach z dwoch powodow, ..PRACA DZIECKO ja sam nie mam czasu na swoje auto wiec wiem jak to jest

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

yahoo_p
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: yahoo_p » śr gru 02, 2009 13:25

195,5KM@6718RPM 214Nm@6055RPM

Obrazek

lista modów
wałki schrick 276/276
dolot 3 cale na przerobione ori puszce i przepustnicy
kolektor supersprinta i przelot 55mm
zamach 5,5kg
kółko dBilasa
i zestrojone to wszystko przez chłopaków z Genowefy :bajer:
Ostatnio zmieniony śr gru 02, 2009 14:39 przez yahoo_p, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » śr gru 02, 2009 13:51

yahoo_p,

wow.... no to gratki. Bardzo ładny wynik : )

Mój golf

Miłość ożyła....

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”