[MK5 TDI] "stukanie w silniku"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bad_Boy
- Go Hard Or Go Home...
[MK5 TDI] "stukanie w silniku"
Witam! koledzy mam pytanie odnośnie tego co zauważyłem już jakiś czas temu w moim Golfie 5 (1.9 TDI, 2003r) Gdy na zimno odpalam to bez zadnego problemu, natomiast jak stoi nagrzany i ponownie chce go uruchomić wtedy jest gorzej. Dodam że gdy stoi na luzie słychać stukot pod maską.. nie mam pojęcia co to może być. Kolega mówił że skrzynia.. bo gdy wduszę sprzęgło te "stukanie" mija.. Chyba wybiorę się do serwisu by podpieli go pod komputer.. może on coś wykaże. Jedni wspominali że przyczyną może być koło dwumasowe..
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: [MK5 TDI] "stukanie w silniku"
do zmiany mapy startowe w ECU, koszt u tunera około 300-400 złBad_Boy pisze: natomiast jak stoi nagrzany i ponownie chce go uruchomić wtedy jest gorzej.
ewidentna oznaka sypiącego się dwumasuBad_Boy pisze:
bo gdy wduszę sprzęgło te "stukanie" mija..
- Bad_Boy
- Go Hard Or Go Home...
Przebieg wynosi 108tys z hakiem.. i właśnie też myslałem ze podpinanie pod komputer to 50zł w błoto.. dwumas trochę stoi.. :/piotreq pisze:Jaki przebieg ma auto?
Kolego orientujesz się ile za wszystko bym musiał $ wyłożyć ? Zależy mi na naprawie tego bo chce wybrać się w dalszą trasę w następny weekend a nie chce ryzykować żeby to w trasie padło :/ewidentna oznaka sypiącego się dwumasu
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2009 11:17 przez Bad_Boy, łącznie zmieniany 1 raz.