C-Tronic Wrocław

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » pn paź 05, 2009 20:53

cowboy napisał/a:
to jest oddział Diagtronika, również zna sie na rzeczy....
pisałem to chyba ze 3 lata temu ?

z tego pamietam C-tronic kiedys współpracował z Krzyśkiem (Torą) z Diagtronika..

z tym pisaniem programów to słusznie napisał goodhope :)

programista pisze (w sensie tworzy) program, tunerzy modyfikują mapy w seryjnych sterownikach

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » pn paź 05, 2009 21:09

no ok ale tak jak pisze sagon, czy nie lepiej oprzeć się na sprawdzonych opiniach, faktach, wykresach? chodzi o realne spojrzenie na temat a nie na
sagon pisze: od razu zostaje skasowana na starcie.
podejmuje dyskusje co nie oznacza, że wybrałem, chce się dowiedzieć, podpytać i dowiedzieć się konkretnie rozeznać dokładnie w tej firmie

Awatar użytkownika
krzys-jeruzal
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: krzys-jeruzal » pn paź 05, 2009 21:20

Jak daja gwarancje to ja bym spróbował
zapytaj czy hamują przed i po ??? bo jak byłem u uysego to przy jednym strojeniu hamował chyba ze 4 razy a przy korekcie 3 razy...

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » pn paź 05, 2009 21:26

Jak daja gwarancje to ja bym spróbował
gwarancje to kazda firma daje na soft, chyba ze robisz kompleskowo i kupujesz turbo itd

C-tronic jest na rynku od ładnych paru lat, więc nie jest to firma krzak..

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » pn paź 05, 2009 22:12

krzys-jeruzal pisze:zapytaj czy hamują przed i po ???
hamują przed i po pytałem, dodatkowo poinformowali mnie, że można przeprowadzić dostrojenie - korekcje na życzenie klienta bez dodatkowych kosztów....
jest możliwość zestrojenia stricte indywidualnej mapy oraz skorzystania z gotowego programu ( urządzenie milenium ).

na samym początku tematu w pierwszym temacie napisałem, że chcę konkretów w postaci opinie, doświadczeni a nie domysłów i spekulacji, nie rozumiem ale za każdym razem tak się dzieje, że opinie są bardzo pomieszane i często wiesza się koty, każdy od czegoś zaczyna a jak możecie ich oceniać jeśli ich nie znacie?!? heh

pomyślcie o tym w ten sposób, że zastanawiam się, rozeznaje rynek, znam markę DYNOSOFT, JETTRONIC i nie podlega to dyskusji że są klasą samą dla siebie,szacun, ale chciałem spytać o inną firmę,, w tym przypadku C-Tronic która wywarła na mnie dosyć pozytywne wrażenie

dziś jak u nich byłem robili nowego delfina 530 d i mercedesa e klase, nowe auta
podejmują się takich tematów, byłem u nich godzinę i nie widziałem złej obsługi, ściem, niezadowolonych klientów itp

[ Dodano: 05 Paź 2009 22:13 ]
cowboy pisze:C-tronic jest na rynku od ładnych paru lat, więc nie jest to firma krzak..
jedyna pozytywna odpowiedz w całym temacie

Awatar użytkownika
TuneFORCE
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: TuneFORCE » pn paź 05, 2009 22:35

pelton1985 pisze:... a nie domysłów i spekulacji, nie rozumiem ale za każdym razem tak się dzieje, że opinie są bardzo pomieszane i często wiesza się koty, każdy od czegoś zaczyna a jak możecie ich oceniać jeśli ich nie znacie...
temat rzeka;-)

Bilverksted i Trondheim - http://bilhobbyverksted.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » pn paź 05, 2009 22:49

TuneFORCE pisze:temat rzeka;-)
śledziłem utarczki forumowiczów z Tobą i jest to rzeka o ostrym nurcie :grin:
uważam, że można oceniać bez konkretnych doświadczeń

mi na pewnym forum pewien forumowicz napisał, że moje fele są made in china nawet nie wiedząc skąd pochodzą, gdzie je kupiłem, skąd je ściągałem itp, taka mała dygresja

DIS - domysły i spekulacje :bigok: a gdzie konkretne info?

Awatar użytkownika
goodhope
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: goodhope » wt paź 06, 2009 10:05

pelton1985 pisze:
krzys-jeruzal pisze:zapytaj czy hamują przed i po ???
hamują przed i po pytałem, dodatkowo poinformowali mnie, że można przeprowadzić dostrojenie - korekcje na życzenie klienta bez dodatkowych kosztów....
jest możliwość zestrojenia stricte indywidualnej mapy oraz skorzystania z gotowego programu ( urządzenie milenium )....
Nie bardzo rozumiem, być może to przez nie uregulowany szyk zdania.

Millenium jest zwykłym ręczniakiem współpracującym z softem pod PC. Na tę chwilę prawdę mówiąc już mało modnym bo, mało rozwojowym.
Jest to urządzenie które służy do odczytu i programowania tego co w sterowniku się znajduje.
Nie ma nic wspólnego z jakością softu jaki się prze zeń pakuje.
Cała różnica polega na tym, że działa w trybie "standalone" podobnie jak Genius, czy Powergate.
Ostatecznie, jak pozostałe z wymienionych musi się połączyć z dedykowanym softem pod PC, by móc z siebie wypluć to co odczytał.

pelton1985
Myślę że walczysz (i to nie potrzebnie) z wiatrakami.

Musisz być świadomy, że jeśli ktoś taki jak Cichosz robi "wszystko" to tak na prawdę w temacie tuningu, (bo to nas w tym wątku interesuje) nie robi niczego odkrywczego.
Chyba że ...posiada sztab ludzi, gdzie każdy odpowiedzialny jest za poszczególną dziedzinę działalności. Z tego co wiem, w "C-tronic" tak nie jest.
A dopracowanie softu wymaga czasu. Robiąc "wszystko" tego czasu jest zbyt mało.

Stąd w takich okolicznościach polega na rozwiązaniach V-techu. Nie widzę w takim podejściu niczego złego.

Podoba ci się sposób obsługi, podejście do klienta. Usługodawca sprawił że zapałałeś do niego zaufaniem. Właściwie dlaczego nie skorzystać ?
Masz prosty temat, Cichosz poradzi sobie z nim z pewnością bez problemu.

Niestety, tak jest pośród internetowej nacji, że jeśli ktoś kogoś nie zna, od razu twierdzi że jest do niczego. Zamiast napisać, że po prostu nie zna, lub ...najzwyczajniej nie pisać nic.

p.s.
śliczne chińskie felgi :rotfl:
Ostatnio zmieniony wt paź 06, 2009 10:28 przez goodhope, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » wt paź 06, 2009 10:22

goodhope pisze:Myślę że walczysz (i to nie potrzebnie) z wiatrakami.
Podoba ci się sposób obsługi, podejście do klienta. Usługodawca sprawił że zapałałeś do niego zaufaniem. Właściwie dlaczego nie skorzystać ?
Masz prosty temat, Cichosz poradzi sobie z nim z pewnością bez problemu.
dokładnie, Adam Cichosz dłubie przecież w softach od wielu lat, jakoś pamietam z forum diagtronika wpisy Tory ze ogarnia..

a to że opyla boxy VTECHa (są przedstawicielem) nie powinno miec wpływu na ocene, że to jest VTECH i zło, bo jest to C-tronic

od pewnego czasu chiptuning seryjnego auta sprowadza się do wiedzy tajemnej, magii, czarów, pisania programu pod te pompki, przepływkę i nie wiadomo jeszcze co :)

jedź, zrób remap, wklej wykres i juz... pamietaj że mozesz powiedzieć tunerowi jakie masz oczekiwania, np łagodne narastanie momentu, bezpieczny soft itd..

[ Dodano: Wto Paź 06, 2009 10:23 ]
skoro sa przedstawicielem to powinines poszukac info na temat samego vtech'a
na temat boxów zgoda - ale tu mowa o remapie ECU !

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » wt paź 06, 2009 15:25

goodhope pisze:pelton1985 napisał/a:
krzys-jeruzal napisał/a:
zapytaj czy hamują przed i po ???

jest możliwość zestrojenia stricte indywidualnej mapy oraz skorzystania z gotowego programu ( urządzenie milenium )....
już się poprawiam :)
istnieje możliwość poprawki, reklamacji danego programu jeśli coś tam się nie będzie podobało klientowi, oczywiście też rozmowa była na temat czy ma być delikatny i bezpieczny czy bardziej hardcorowy

KoneckiP
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: C-Tronic Wrocław

Post autor: KoneckiP » wt sie 02, 2011 13:38

Nie wiem jak to wygląda w przypadku tuningu, ale skorzystałem ostatnio z usług c-tronic'a w zakresie montażu modułu FAP/DPF w moim passacie. Miałem problem z zatykającym się filtrem. Wcześniejsze czyszczenie a nawet wymiana filtru, nie przynosiła długotrwałych rezultatów. Ostatecznie zdecydowałem się pojechać do c-tronic i nie żałuję. Mój problem zniknął. Odnośnie samej firmy i obsługi jestem naprawdę zadowolony. Kontakt był bardzo dobry, nie miałem żadnych problemów, Wykonawcy dotrzymali określonego terminu.
Przed ich odwiedzeniem poczytałem trochę opinii na forach i miałem trochę wątpliwości. Jednak teraz już wiem że była to dobra decyzja.

Awatar użytkownika
xxxGlaDxxx
...
...

C-Tronic Wrocław

Post autor: xxxGlaDxxx » wt sie 02, 2011 22:44

Ale nędzna wypowiedź pracownika c-tronic. Nie ośmieszalibyście się :bigok: Pierwsze słysze żeby B5 miało DPF-a ? Chyba, że 2.0 TDI ?

KoneckiP
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: C-Tronic Wrocław

Post autor: KoneckiP » śr sie 03, 2011 13:35

Owszem 2.0 TDI, ale widzę, że cokolwiek bym nie napisał, to i tak znaczenia dla was to mieć nie będzie, przy waszych uprzedzeniach.

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

C-Tronic Wrocław

Post autor: cowboy » śr sie 03, 2011 15:13

xxxGlaDxxx pisze:Nie ośmieszalibyście się
KoneckiP pisze:przy waszych uprzedzeniach
a co Wy sobie tak na "WY" piszecie w liczbie mnogiej ? ;)

xxxGlaDxxx, jesli nie masz pewności to nie rzucaj oskarżeń... tym bardziej że sam napisałeś że chyba że to2.0 TDI..

silniki BGW mają DPFa w B5..

ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”