obniżony a chciałbym podwyższyć

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

juhaszgor
Nowicjusz
Nowicjusz

obniżony a chciałbym podwyższyć

Post autor: juhaszgor » pn paź 05, 2009 14:33

witam
Jak co drugi tutaj piszący na początku jestem od tygodnia posiadaczem Golfa 4 variant i niestety jest obniżony o 30 mm. No4rmalnie bym zostawił ale nie wjadę na działkę:) Powiedzcie mi czy wystarczy wymienić spręzyny czy muszę szukać kompletu aby wrócić do normalnego stanu?? Sprężyny są firmy GTU jeśli to może w czymś pomóc. Dzieki za pomoc:)

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » pn paź 05, 2009 14:58

same sprezyny powinny pomoc...

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

juhaszgor
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: juhaszgor » wt paź 06, 2009 07:35

dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
D1_PITER
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: D1_PITER » czw paź 08, 2009 21:03

Jest też taka sprawa, że jeśli masz amortyzatory sportowe o skróconym skoku to przy wyższej sprężynie mogą ulec uszkodzeniu, ponieważ zakres ich standardowej pracy jest przeniesiony niżej.

Chociaż przy tak subtelnym obniżeniu jak 30mm nie wiem czy amortyzatory będą jakoś specjalnie 'krótkie' :bigok:
Ostatnio zmieniony czw paź 08, 2009 21:03 przez D1_PITER, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
carrion
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: carrion » ndz paź 11, 2009 19:07

Ja kupiłem swojego golfa z -60/60 na pokładzie i też chciałem go podwyższyć. Wiecie, człowiek nieświadomy i nie wiedział, że bez gleby lipa będzie hehe. Kupiłem cały zestaw seryjny do mk3 i było dobrze. Oczywiście jeśli nie patrzec na fakt, że stał jak kobyła czekająca na byczka :grin:
Nie wiem, czy masz cały kit założony czy tylko sprężyny. Ja jednak skłaniałbym się ku wymianie całości, a to co wymontujesz to sprzedasz i już.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”