Rezystancja świec żarowych. Trudniej odpala.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
u mnie właśnie gorzej pali taką jak dziś pogodą, świece mi z rana dzisiaj zaskoczyły a było ok 5stopni może mniej ale mrozu nie było, troszke wina akumulatora bo jest tandetny, ale wymienie i będzie o wiele lepiej śmigał, jak nie załącza świec ( czyli jest cieplej ) to dobrze odpala czyli jest okej
Ostatnio zmieniony sob paź 03, 2009 16:02 przez Mako, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dokładnie, rozmawiamy o mk3 mk4 a to nie są nowe auta i wiekszosc z nich ma juz przejechane powyżej 250 tyś wiec nie wiem o co ci chodzi z tą wypowiedzią.piter_s pisze:jak uważasz co wniosłeś swoją wypowiedzią do tematu??tomch pisze:Zdrowy motor w dodatnich temperaturach grzania świeczek nie potrzebuje. Co innego "padaczka"...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
O co mi chodzi? - proste - jak sie ma ruine pod maskę to trzeba ją wyremontować a nie ratować się świecami aby odpalały, przez np wydłużanie czasu grzanie, czy też uruchomienie dogrzewania w wyższej temperaturze.marcuso86 pisze:Dokładnie, rozmawiamy o mk3 mk4 a to nie są nowe auta i wiekszosc z nich ma juz przejechane powyżej 250 tyś wiec nie wiem o co ci chodzi z tą wypowiedzią.
Owszem świece jak najbardziej ułatwiają rozruch i od tego są ale nie mają być podstawowym warunkiem odpalania silnika.
[ Dodano: 04 Paź 2009 09:11 ]
A tak na marginesie to świecach było już mnóstwo razy na forum i wystarczy szukajka, bo w kółko jest to samo wałkowane.
Pozdro
www.elektrotom.eu
tak oszukasz wten sposób i świece zagrzeją dłużej, ale za tym idzie większe zużycie paliwa, bo np ecu będzie widział 0st a nie 10educh1985 pisze:Witam koledzy slyszalem o montowaniu na kabel czujnika tem rezystora w celu zmniejszenia wyniku temperatury a co za tym idzie włączania sie swiec tylko szukam i szukam i nie wiem gdzie dokladnie go podlaczyc doszukalem sie ze powinien byc okolo 100 omow moze ktos cos znajdzie to niech podpowie
-
- Nowicjusz
Kolego zobacz mój post. Ja tak zrobiłem tylko jest lipa bo często sie sam wkręca się na 1000 obr i tak utrzymuje przez dłuższą chwile poza tym więcej "lubi łyknąć"Witam koledzy slyszalem o montowaniu na kabel czujnika tem rezystora w celu zmniejszenia wyniku temperatury a co za tym idzie włączania sie swiec tylko szukam i szukam i nie wiem gdzie dokladnie go podlaczyc doszukalem sie ze powinien byc okolo 100 omow moze ktos cos znajdzie to niech podpowie
Po co kombinowac jak jest taka opcja w Vagu? Przestaw sobie zeby Ci wczesniej grzaly i bedzie ok.Kolego zobacz mój post. Ja tak zrobiłem tylko jest lipa bo często sie sam wkręca się na 1000 obr i tak utrzymuje przez dłuższą chwile poza tym więcej "lubi łyknąć"
Z drugiej strony to dziwne ze Wam te samochody nie odpalaja w normalych temp. Moze nalezaloby zaczac od sprawdzenia aku i rozrusznika?
[ Dodano: 11 Paź 2009 10:55 ]
U mnie świece włączyły się dopiero dzisiaj jak w nocy bylo 2stopnie a rano jak odpalalem to pokazywal 5 wtedy bylo widac ze kontrolka dluzej sie swieci.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)