[MK3 TDI] Katalizator czy strumienica?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
A ja powiem tak, 2 auta na hamowni z i bez kata wolnossace 2.0 150KM i 1.6 90km sa na minusie(oczywiscie kat sprawny) z katem +/- 7-9KM i kilka Nm, oczywisccie poprawa w dolnym zakresie.
Na swoim przykładzie wywalenie kata w wolnossaku a wstawienie strumiennicy pogorszyło doł, to samo po wywaleniu strumiennicy i wstawieniu ruki, aktualnie w golfie wywaliłem kata, nie był zapchany, no i coz moje odczucia sa negatywne, auto odczowalnie pogorszyło sie miedzy 1700-2200obr, gora nie wiem, moze i troszke lepsza, chociaz bez wiekszych doznan.
Tak ze ja teraz mysle nad wstawieniem kata uniwersalnego.
Kat nie jest załozony zeby pogorszyc osiagi, projektanci nie byli idiotami, z drugiej strony pozbycie sie kata tak, ale z poprawą w gornym zakresie, badz przy modach, ale w seryjnym dieslu mija sie to z celem.
Na swoim przykładzie wywalenie kata w wolnossaku a wstawienie strumiennicy pogorszyło doł, to samo po wywaleniu strumiennicy i wstawieniu ruki, aktualnie w golfie wywaliłem kata, nie był zapchany, no i coz moje odczucia sa negatywne, auto odczowalnie pogorszyło sie miedzy 1700-2200obr, gora nie wiem, moze i troszke lepsza, chociaz bez wiekszych doznan.
Tak ze ja teraz mysle nad wstawieniem kata uniwersalnego.
Kat nie jest załozony zeby pogorszyc osiagi, projektanci nie byli idiotami, z drugiej strony pozbycie sie kata tak, ale z poprawą w gornym zakresie, badz przy modach, ale w seryjnym dieslu mija sie to z celem.
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Tu nie chodzi o osiągi tylko o przedłużenie zywotności turbiny!!!!!!Magik123 pisze: Tak ze ja teraz mysle nad wstawieniem kata uniwersalnego.
Jak ktos bedzie wzmienial kata wg zalecen to prosze bardyo a nie co 200k km.
Pozdro
ZC