Co do wtrysków nie jestem pewny, ale wiele na to wskazuje, prubóję jakoś odkodować nr boscha, lub znaleźć jakieś dane końcówek z 1V
Pompa dawca to: 460 414 078 czyli transit 2.5D - 11mm
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderator: G0 Karcio
t0mal pisze:Pompa dawca to: 460 414 078 czyli transit 2.5D - 11mm
O to Ci chodzi?t0mal pisze:prubóję jakoś odkodować nr boscha, lub znaleźć jakieś dane końcówek z 1V
A nie chodzi Ci o gova?Tak,timing robi się,żeby nie cięło dawki.
Nie,chodzi o timing,bo przy dużej prędkości obrotowej silnik nie nadąża spalać wtryskiwanego paliwa i chodzi w tym całym interesie o to,żeby kąt wtrysku odpowiednio zwiększał się,czy jakoś takt0mal pisze:A nie chodzi Ci o gova?
Jakąś podkładkę mam.Później zmierzę i Ci podam wymiar.t0mal pisze:Nie miałbyś przypadkiem do sprzedana płytki pomiędzy tłoczek a fale? U mnie siedzi taka o grubości 2mm, potrzebuję cieńszej.
Co do timing moda masz u siebie zrobionego? Była jakaś różnica przed i po, bez poprawiania governora?
Tak czy siak, zrobi się i to przy kolejnej rozbiórce pompy, myślałem o zrobieniu podkładki ze starego dekielka, ale chyba wyjmę i spiłuję tłoczek, nie będę się później bawił z ustawianiem.
t0mal, jest sens i duży,ale może po koleit0mal pisze:No właśnie ciekawe, czy jest sens mieszać z tymi wtryskami
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości