Spadek napięcia podczas jazdy w czasie deszczu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
aster
Mały gagatek
Mały gagatek

Spadek napięcia podczas jazdy w czasie deszczu

Post autor: aster » pt paź 02, 2009 12:51

Witam.
Tak jak napisałem w opisie, podczas jazdy w czasie deszczu zauważyłem, że ściemnia mi się podświetlenie zegarów na jakiś czas, potem wraca do poprzedniego stanu czyli się rozjaśnia i tak w kółko, tak samo dzieje się ze światłami mijania co widać podczas jazdy w nocy. Gdy nawierzchnia jest sucha to wszystko jest git. Co to może być, bardzo proszę o jakieś sugestie co sprawdzić, naprawić czy wymienić. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

kamlor
...
...
Kontakt:

Post autor: kamlor » pt paź 02, 2009 12:56

Czy to aby nie jest złudzenie? Wątpię, żeby woda dostawała się do źródła zasilania, a tym bardziej powodowała spadki napięcia. Posprawdzaj ewentualnie, czy złącza przy ścianie grodziowej nie są narażone na zmoknięcie, ale szczerze w to wątpię. Możliwe, że włączenie wycieraczek powoduje jakieś spadki napięcia.
Czy jak wymyjesz samochód, przypadek się powtarza?
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 12:58 przez kamlor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Adam204
...
...

Post autor: Adam204 » pt paź 02, 2009 14:04

aster, mam podobnie jak ty podczas deszczu widzę spadek napięcia bo i na liczniku i na światłach to widać kiedyś rozmawiałem z mechanikiem i powiedział że to może być wina paska że podczas deszczu dostaje wody i się ślizgnie czasami

Obrazek

Awatar użytkownika
aster
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: aster » pt paź 02, 2009 14:38

Po umyciu auta nic się nie dzieje, takie objawy zauważyłem dopiero niedawno podczas jazdy w czasie deszczu

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt paź 02, 2009 14:42

po myciu auta nic się nie dzieje , bo chodzi o wilgoć w powietrzu , sprawdź alternator i regulator

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”