sterownik c.zamka z domykaniem z MK4 do MK3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
karolp85
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

sterownik c.zamka z domykaniem z MK4 do MK3

Post autor: karolp85 » czw paź 01, 2009 21:41

witam, zakupiłem wczoraj sterownik do modułu komfortu z golfa 4 i chce założyc to do MK3 ale....wiem że w MK4 szyby są sterowane elektrycznie a w MK3 pneumatycznie i teraz pytanie moje jest takie czy da się to podłączyc tak aby działało ?

z góry dzięki za pomoc :pub:

wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 01, 2009 21:51

Na 90 procent tak, a na pewno napiszemy jak zapodasz schemat tego sterownika.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
karolp85
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: karolp85 » czw paź 01, 2009 21:56

Paweł Marek,

zostawiłem go u mechanika bo prosiłem go żeby sprawdził czy działa...

mam zdjęcie tego sterownika

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6a ... db239.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e80 ... ee033.html

wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 01, 2009 22:01

A więc to masz oryginalny sterownik Votexa, firmy ktora robi dedykowane alarmy i sterowniki do Vw, z zarobionymi wtyczkami tak że nic się nie lutuje i nie przecina żadnych kabli tylko wpina w prosty sposób w instalację samochodu. W tej sytuacji nie wiem, na pewno się go jakoś dostosuje ale trzeba nad tym posiedzieć gdzie jakie impulsy wychodzą, bo schematu do tego chyba nie znajdziesz. Ja bym to w razie kłopotów opylił i kupił za parę dych zwykły uniweraslany sterownik

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
karolp85
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: karolp85 » czw paź 01, 2009 22:04

Paweł Marek,

nawet jak bym miał posiedziec to ok, ale czy jest techniczna możliwośc podpięcia tego ? czy ktoś już robił coś takiego ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 01, 2009 22:12

ja nie umiem odpowiedzieć na to pytanie konkretnie, jest do tego pilot? Jeśli tak to zapewne sterwnik wygeneruje na odpowiednich wyjściach sygnały. Jeśli plusowe to podpiąć mozna bezpośednio do mk3, jeśli minusowe - to poprzez przekaźniki zmieniające - na + (przerzutniki) Co do podpięcia reszty kabli, czyli zasilanie, ew jakieś dodatkowe jak krańcówki - nie wiem, nie mam schematu i nie znajdę, próbowałem.

Awatar użytkownika
karolp85
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: karolp85 » czw paź 01, 2009 22:16

Paweł Marek,

ok dzięki za pomoc :pub: będę walczył :helm:

jest pilot
Ostatnio zmieniony czw paź 01, 2009 22:20 przez karolp85, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”