Witam
Otóż dziś napotkałem problem. Śruby na pokrywie zaworów były lekko poluzowane więc chciałem je dokręcić. Wszystko było ok do momentu kiedy nie dotknąłem śrubki po prawej stronie. Odpadła (albo jak kto woli ukręciła sie). Była ona przykręcona w miejscu zaznaczonym na czerwono (foto 1). I był tam też przykręcony kabel (podejrzewam że masa). Przykręciłem więc na tej samej blaszce w innym otworze(zaznaczyłem na żółto) . I teraz sytuacja jest taka, że kiedy zapłon jest wyłączony i włącze prawy kierunkowskaz to świeci prawa postojówka, kiedy lewy kierunek to lewa postojówka. Gdy zapłon jest włączony wszystko działa tak jak powinno. Czy ma to związek z tym kablem? Kabel ten szedł do miejsca zaznaczonego na 2 foto.
Co może być nie tak? Czy zależy to od tego kabla czy coś innego może być nie tak?
I co to jest na 2 foto?
FOTO 1
FOTO 2
Dziwny problem ze światłami postojowymi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny problem ze światłami postojowymi
Ostatnio zmieniony czw paź 01, 2009 18:52 przez matuzi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Dokładnie tak jak piszesz. Takie rozwiązanie było stosowane od dawien dawnawojtas4589 pisze:Wszystko jest dobrze, tak powinno być. Wcześniej pewnie też tak miałeś tylko nie zwróciłeś na to uwagi.matuzi pisze:I teraz sytuacja jest taka, że kiedy zapłon jest wyłączony i włącze prawy kierunkowskaz to świeci prawa postojówka, kiedy lewy kierunek to lewa postojówka.
Aha dzieki wielkie
Może nie zwracałem wcześniej uwagi i dlatego, a dzis podpiąłem i zgasiłem silnik na kierunkowskazie i świeciło więc myślałem że coś z tym.
W każdym razie wielkie dzieki
Aż ulżyło mi 
A jeszcze powiedzcie mi co to jest to na 2-gim foto, tak z ciekawości.

W każdym razie wielkie dzieki

A jeszcze powiedzcie mi co to jest to na 2-gim foto, tak z ciekawości.

Ostatnio zmieniony czw paź 01, 2009 20:11 przez matuzi, łącznie zmieniany 1 raz.