Kontrolka od płynu chłodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka od płynu chłodniczego
Dzis rano zapaliła sie mojej zonie kontrolka od układu chłodniczego i napis STOP , czytałem na forum , że trzeba najprawdopodobniej wymienic czujnik( ilosc plynu jest w normie ) . Mam pytanie czy cos sie stanie jesli zrobie to dopiero w sobote , bo jestem niestety w pracy delegacja . dzieki za odpowiedz . i prosze podac oznaczenie tego czujnika . Posiadam Golfa IV 1,9 TDI Variant 4motion 115 KM dzieki
Był mk1 , mk2 , mk3 , czas na MK4
- Radion
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ALH
Re: Kontrolka od płynu chłodniczego
Zanim wymienisz zbiorniczek wyrównawczy (samego czujnika się nie da) to weź jakąś starą szczoteczkę do zębów z twardym włosiem i przeczyść te druty wewnątrz zbiorniczka, u mnie po takim zabiegu problem przestał występować.mistrz69 pisze:czytałem na forum , że trzeba najprawdopodobniej wymienic czujnik( ilosc plynu jest w normie )
pozdr.
Radek
-
- Nowicjusz
Kontrolka
W moim aucie również rano przy chłodnej temperaturze zapala się ta kontrolka. Mam Golfa 1.9 TDI 90 KM. Prawdopodobnie czujnik płynu chłodzącego jest zabrudzony lub ma jakiś osad, przez który nie ma styku z płynem. Byłem u elektryka i poradził mi zlać płyn, wyjąć czujnik i wyczyścić lub wlać np ocet aby zlikwidował nagar.