wolniej sie rozgrzewa i wiecej pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wolniej sie rozgrzewa i wiecej pali
Witam mam golfa mk3 tdi ... wymieniłem w nim termostat bo wogole nie grzał wskazowa od temperatury podnosiła sie bo podnosiła na pierwsza kreske po 20 km ;| teraz po wymianie zrobiłem 3 tys km i golf zaczoł wolniej sie rozgrzewac do 90 stopni i niekiedy nie trzyma tej temperatury tylko np 80 stopni no i zaczoł jak by wiecej palic jak odkrecam korek od zbiorniczka wyrownawczego od cieczy chłodzacej to wydobywa sie taki zwiek jak by sie odpowietrzał co to moze byc ? ma ktos moze jakis pomysł?
[ Dodano: 29 Wrz 2009 17:15 ]
jest to silnik 1Z
[ Dodano: 29 Wrz 2009 17:15 ]
jest to silnik 1Z
Może rzeczywiście być zapowietrzony,ale sprawdziłbym też styki na czujniku temperatury cieczy. Lubią zaśniedzieć i stąd takie objawy jakie opisujesz.
W ostateczności możesz wymienić go na nowy -cena nie przekracza 35 zł.
U mnie w MK IV- właśnie to on był powodem tego ,że temperatura na zegarze świrowała
W ostateczności możesz wymienić go na nowy -cena nie przekracza 35 zł.
U mnie w MK IV- właśnie to on był powodem tego ,że temperatura na zegarze świrowała
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Co do rozgrzewania sie, sprawdziłes czy nowy termostat miał zakres pracy taki jak stary, badz taki jak fabryka dała?, bo moze masz mniejszy i stad silnik bedzie nie dogrzany.
Ewentualnie jak nizej winny sam czujnik, chociaz jesli po wymianie termostau sie zmieniło to raczej on odpada.
Co do syczenia to normalne, układ chłodzenia jak w wiekszosci jest samo odpowietrzajacy sie, a syk bierze sie z temperatury, bo jak wiadomo obieg jest zamkniety, wiec tym sie nie przejmuj, jesli płyn stoi na pozimie.
Ewentualnie jak nizej winny sam czujnik, chociaz jesli po wymianie termostau sie zmieniło to raczej on odpada.
Co do syczenia to normalne, układ chłodzenia jak w wiekszosci jest samo odpowietrzajacy sie, a syk bierze sie z temperatury, bo jak wiadomo obieg jest zamkniety, wiec tym sie nie przejmuj, jesli płyn stoi na pozimie.
Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2009 21:20 przez Magik123, łącznie zmieniany 2 razy.
Podczas przyspieszania działają siły odśrodkowe, ON przemieszcza się w kierunku pływaka i tym samym powoduje chwilowe większe wskazanie, podczas hamowania siła wywołuje nacisk na przeciwną ściankę zbiornika i stąd mniejsze chwilowe wskazanie. U siebie też to obserwuje.jak przyspieszam to mam wiecej wachy tak by mogło byc ale jak zwalniam to mam mniej tak juz nie moze byc co wy na to ?
Jaki wniosek? Od razu pełnym ogniem