Pulsują wszystkie światła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pulsują wszystkie światła
Witam mam mały problem. mianowicie jak włączam prawy migacz to pulsują mi wszystkie światła. myślałem że to może jakieś przebicie od buzerka którego podłączyłem pomiędzy czujnik dzrwii a bezpiecznik od świateł ale okazało się że to nie to. Mam jeszcze dwie koncepcje siada przekaźnik lub któraś żarówka się spala ale wszystkie świecą więc nie wiem co jest grane. Pomóżcie
a tak dokładniej, żarówki raczej sprawne zauważyłem że jak zamykam z centralnego to delikatnie zapala się też żarówka od przedniego prawego postojowego , ale bywało też tak że jak zapaliłem migacze np prawe i stanąłem z tyłu auta to pulsowało od migacza przygasło potem przestało a zaczęło pulsować postojowe i tak na zmianęmasa
Sprawdz w tylnych lampach czy ścieżki w oprawce na zarówki nie są nadpalone, lub we wtyczce lampy masz nadpalony pin od kierunku,jesli tak to przylutuj od ściezki żarówki kierunkowskazu kabelek (bypass) bezpośrednio do przewodu za wtyczką tak zeby ominąć wtyczkę,powinno pomóc.
Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2009 23:22 przez szatanek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
W lampie tylnej (a u Kolegi to szczególnie w prawej) należy sprawdzić wtyczkę wpiętą w płytkę lampy. Szczególnej uwadze polecam sprawdzenie poprawnego styku na przejsciu z kabla brązowego na płytkę, to jest właśnie masa.
Ha! "Bypass", znakomite, medyczne określenie! Gratulacje
Ha! "Bypass", znakomite, medyczne określenie! Gratulacje

Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2009 23:20 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
A może to być wina przedniego prawego migacza ? Miałem już kilka razy z nim problem dość często zalewał się wodą zdarzało się tak że np . jak włączałem migacz w prawo to raz łapał raz nie wtedy szybko migały prawe pozostałe migacze czasem w ogóle nie łapał tak jakby się zawieszał i jak włączałem awaryjne to tak jakby zaczynał z powrotem działąć
wszystko się zgadza płytka w miejscu masy stopiła się i wszystko zaszło plastykiem zastanawiam się tylko czemu się stopiła, zauważyłem także że dioda od przeciwmgielnych przestała świecić wcześniej żarzyła się słabo bo słabo ale się żarzyła teraz świeci się tylko gdy są włączone przeciwmgielne
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 19:31 przez VW3TDI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ponieważ to jest niestety wada konstrukcyjna naszych golfików. Jednym kablem masowym wychodzącym z lewej lampy wraca prąd ze wszystkich żarówek w obu tylnych lampach, to policz sobie ile to wat: kierunki, wsteczne, pozycyjne, hamowania, przecimgłowe jak naraz włączysz to kabel jest przeciążony, jak od przegrzania poluzuje się wsuwka to powstaje tam ogromna temperatura i się pali. Trza dorobić masę z innego miejsa - znajdziesz styk masowy w wolnym gnieździe z tyłu lampy - np. od hakaVW3TDI pisze: zastanawiam się tylko czemu się stopiła
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.