Elektr. szyby, lusterka, c. zamek, alarm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektr. szyby, lusterka, c. zamek, alarm
Witam, od wczoraj mam taki problem, otóż jak wyszedłem z samochodu i chciałem go zamknąć z pilota okazało się to niemożliwe, nie działają mi też elektryczne szyby, lusterka, oświetlenie wnętrza, podłaczyłem się vagiem pod komputer żeby sprawdzić w czym problem i wogóle nie widzi modułu komfortu i po wejściu w jakąś inną opcję wyskoczył błąd właśnie modułu, czy sądzicie że te wszsytkie awarie to wina uszkodzonego modułu? proszę o porady
Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2009 20:32 przez carlos58, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Problem z alarmem
Witam wszystkich
Mam problem z podłączeniem autoalarmu URZ0222 do auta VW GOLF 4 r. prod 1997
a mianowicie nie wiem gdzie podłączyć niebieski przewód DRZWI (wej. +/-) oraz jak podłączyć się do centralnego zamka do którego mam podłączonych 8 przewodów:
* siwo-żółty
* różowo- żółty
* niebiesko- żółty
* żółto- niebieski
* zielono- żółty
* brązowy
* żółto- zielony
* żółto- brązowy
i nie wiem do których mam się podłączyć z alarmem ( 2 przewody ) POMOCY !!!
Mam problem z podłączeniem autoalarmu URZ0222 do auta VW GOLF 4 r. prod 1997
a mianowicie nie wiem gdzie podłączyć niebieski przewód DRZWI (wej. +/-) oraz jak podłączyć się do centralnego zamka do którego mam podłączonych 8 przewodów:
* siwo-żółty
* różowo- żółty
* niebiesko- żółty
* żółto- niebieski
* zielono- żółty
* brązowy
* żółto- zielony
* żółto- brązowy
i nie wiem do których mam się podłączyć z alarmem ( 2 przewody ) POMOCY !!!
Bodziu
Re: Elektr. szyby, lusterka, c. zamek, alarm
Sprawdz sobie gumowe przelotki miedzy tylna klapą a nadwoziem. Szczególnie prawą strone patrzac od tyłu auta. Lubią się przecierać tam przewody, pekają izolacje i przewody sie zwierają. Sprawdz czy bezpieczniki masz te małe wszystkie dobre... Jak przewody są pozwierane to wylatuje bezpiecznik...nie ma zasilania wtedy moduł komfortu...vag sie dlatego z nim nie łączycarlos58 pisze:Witam, od wczoraj mam taki problem, otóż jak wyszedłem z samochodu i chciałem go zamknąć z pilota okazało się to niemożliwe, nie działają mi też elektryczne szyby, lusterka, oświetlenie wnętrza, podłaczyłem się vagiem pod komputer żeby sprawdzić w czym problem i wogóle nie widzi modułu komfortu i po wejściu w jakąś inną opcję wyskoczył błąd właśnie modułu, czy sądzicie że te wszsytkie awarie to wina uszkodzonego modułu? proszę o porady