AJM planowana głowica co teraz z pompowtryskami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AJM planowana głowica co teraz z pompowtryskami
Witam
mam maly dylemat, mianowicie: dzis odebralem od mechanika swoja głowice bo była plaowana (a to przez to iż dymił strasznie na bialo i wywalał mi płyn chłodniczy i jeszcze do tego poszła mi turbina)
Głowica splanowana w specjalistycznym warsztacie (tylko majster nie złożym ni jej -tzn zawiozłem prawie w calosci ze świecami i pompowtryskami - poprostu zdjeta i zaraz zawieziona do majstra), i tu teraz mam mały dylemat co mam zrobic z pompowtryskiwaczami, mam jes sprawdzić czy nie przed awaria nic sie nie dzialo z autem, zadnych problemów
jesli macie jakas dobra rade lub komus z was sie to samo przytrafilo to prosze o rade
z gory dziekuje
mam maly dylemat, mianowicie: dzis odebralem od mechanika swoja głowice bo była plaowana (a to przez to iż dymił strasznie na bialo i wywalał mi płyn chłodniczy i jeszcze do tego poszła mi turbina)
Głowica splanowana w specjalistycznym warsztacie (tylko majster nie złożym ni jej -tzn zawiozłem prawie w calosci ze świecami i pompowtryskami - poprostu zdjeta i zaraz zawieziona do majstra), i tu teraz mam mały dylemat co mam zrobic z pompowtryskiwaczami, mam jes sprawdzić czy nie przed awaria nic sie nie dzialo z autem, zadnych problemów
jesli macie jakas dobra rade lub komus z was sie to samo przytrafilo to prosze o rade
z gory dziekuje
andryu VW GOLF IV 1.9 TDI PD
jeśli wszystko chodziło to na razie odpuść sobie ich sprawdzanie tylko szkoda że nie wymontowałeś ich przed oddaniem do planowania chodzi mi o to że to obróbka mechaniczna opiłki i tym podobne sprawy a tak delikatne rzeczy jak wtryski nie lubią takiego brudu więc koniecznie dobrze wszystko wymyj i solidnie wydmuchaj przed złożeniem
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
wszystkie te częsci zostaly wczesniej przed obrobka wymontowane, wiec nie powinno byc z tym problemu ale na wszelki wypadek i tak to umyje!!
a co z tym wtryskiem, gdzie na 1 tłok dostawal sie płyn, nie bedzie on osłabiony ??
[ Dodano: 29 Wrz 2009 15:10 ]
kolego zawiozlem pompowtryski do sprawdzenia dla swietego spokoju by drugi raz nie rozbierac no i by sprawdzic czy sa OK
a co z tym wtryskiem, gdzie na 1 tłok dostawal sie płyn, nie bedzie on osłabiony ??
[ Dodano: 29 Wrz 2009 15:10 ]
kolego zawiozlem pompowtryski do sprawdzenia dla swietego spokoju by drugi raz nie rozbierac no i by sprawdzic czy sa OK
nie no do planowania się to demontujeNeoarti pisze:że nie wymontowałeś ich przed oddaniem do planowania chodzi mi o to że to obróbka mechaniczna opiłki i tym podobne sprawy a tak delikatne rzeczy
jeśli jest wszystko ok, ja przy takiej robocie wymieniłem u siebie dodatkowo oingi przy pompowtryszkiwaczach, koszt nieduży bo 120 zł i warto to zrobić, oczywiście pompki po założeniu do wyregulowania tzw. zegarem, dobry diagnosta-mechanik będzie wiedział o co chodzi
mi płyn dostawał się na 2 i 3 gar i nic się z pompkami nie stało, to też zależy ile przejechałeś z walniętą uszczelką pod głową
a jak Ci je sprawdzą jeśli nie są założone? organoleptycznie, jak będzie wszystko złożone auto "ZVAGOWAĆ" i sprawdzić dawki i korekcje, to Ci da jasność co w trawie świszczykolego zawiozlem pompowtryski do sprawdzenia dla swietego spokoju by drugi raz nie rozbierac no i by sprawdzic czy sa OK
mam tu kolego takiego mechaniorka od wtrysków i sprawdzi mi je czy nie sa walniete, wymieni oringi i podkładki pod wtryski (120 za kpl na wszystkie pom-wtr.)
bede składal i sie okaze po wekendzie co i jak
oczywiscie bedzie podpiete pod kompa w celu sprawdzenia wszystkiego
bede składal i sie okaze po wekendzie co i jak
oczywiscie bedzie podpiete pod kompa w celu sprawdzenia wszystkiego
kolego, no oczywiscie ze TAK i na kolo na wałek rozrzadu rowniez
teraz wszystko montujemy
[ Dodano: 06 Paź 2009 18:53 ]
koledzy, wszystko wczoraj zostało zmatowane, i juz byla pruba uruchomiwnia serducha, wszystko dziala jak w zegarku!!
tylko mam jedno ale, bo nie wiem czy nalezy ustawic turbine od nowa i wtryski, jesli kroz moze pomoc to bede jaknajbardziej wdzieczny, prosze o kilka postow
dzieki
teraz wszystko montujemy
[ Dodano: 06 Paź 2009 18:53 ]
koledzy, wszystko wczoraj zostało zmatowane, i juz byla pruba uruchomiwnia serducha, wszystko dziala jak w zegarku!!
tylko mam jedno ale, bo nie wiem czy nalezy ustawic turbine od nowa i wtryski, jesli kroz moze pomoc to bede jaknajbardziej wdzieczny, prosze o kilka postow
dzieki
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 19:19 przez andryu, łącznie zmieniany 1 raz.