Radio samo sie włącza. W czym problem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Radio samo sie włącza. W czym problem
Witam
Radio mam podłaczone tak że gdy wkładam kluczyk to włacza sie a gdy wyciagam wyłacza i bez kluczyka nie da sie go włączyc.
Nie dawno radio samo mi sie włączyło, bez kluczyka... Co moze byc powodem ?
Radio mam podłaczone tak że gdy wkładam kluczyk to włacza sie a gdy wyciagam wyłacza i bez kluczyka nie da sie go włączyc.
Nie dawno radio samo mi sie włączyło, bez kluczyka... Co moze byc powodem ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a zauważyłeś wtedy włączenie się czegoś innego, czegoś co nie działa bez kluczyka? Może np. nawiew się włączył, jak nie był ustawiony w pozycji "0" oczywiście bo jak był to by się nie włączył...mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodziMarcin_ko7 pisze:Nie dawno radio samo mi sie włączyło, bez kluczyka
Spróbuj jeszcze wyciągnąć radio i zobacz czy przewody zasilające (plus po stacyjce i stały) są dobrze zaizolowane...
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
dziejo pisze:przesmaruj sam zamek jakims wd
Nie smaruj tego niczym bo uwalisz wkładkę!!
Sam kiedyś nadgorliwie przesmarowałem wd wszystkie bębęki i przy okazji też wkładkę stacyjki- po paru godzinach zacinał mi się kluczyk... kilka dni póżniej musiałem wymienić wkładkę i kostke stacyjki, która przy okazji padła.
[ Dodano: 27 Wrz 2009 21:17 ]
Dobrze Kolega radzi.Qto pisze:Spróbuj jeszcze wyciągnąć radio i zobacz czy przewody zasilające (plus po stacyjce i stały) są dobrze zaizolowane...
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Mam tez centralny na pilota... Mam go tak podłaczonego że gdy wcisne przycisk otwarcia i nie włoże kluczyka dostacyjki przez jakis czas to autko samo sie zamyka i zauwazyłem ze jak radio działało bez kluczyka to i sam sie nie zamykał... Wiec to chyba cos w stykach w stacyjce. Jak narazie wszystko sie samo naprawiło i działa jak powinno ale mysle ze problem powroci
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Cza było od razu pisaćMarcin_ko7 pisze:zauwazyłem ze jak radio działało bez kluczyka to i sam sie nie zamykał
Pewnie takMarcin_ko7 pisze:Wiec to chyba cos w stykach w stacyjce
Raczej... lepiej ogarnij temat od razu, żeby później nie było problemu np. że kluczyk przekręcony a prądu nie ma...auto Ci gdzieś zgaśnie i wtedy dopiero będziesz miał problemMarcin_ko7 pisze:mysle ze problem powroci
-
- Mały gagatek
podepne sie pod temat...u mnie ktos cos pokombinowal i radio jest podpiete na "ostro" tzn musze je wlaczec i wylaczac oddzielnie...jak je podpiac by dzialalo lacznie z zaplonem a najlepiej by bylo jedynie wylaczane lacznie z zaplonem a dalej mozna bylo je wlaczac niezaleznie od zaplonu?
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c3614195659c33e8.html][img]http://images41.fotosik.pl/271/c3614195659c33e8m.jpg[/img][/url]
niezawodny sposob to: podaj +12V po stacyjce (podaj plus po radiu ktory pojawia sie w instalacji do radia po przekreceniu kluczyka)rajkru pisze:podepne sie pod temat...u mnie ktos cos pokombinowal i radio jest podpiete na "ostro" tzn musze je wlaczec i wylaczac oddzielnie...jak je podpiac by dzialalo lacznie z zaplonem a najlepiej by bylo jedynie wylaczane lacznie z zaplonem a dalej mozna bylo je wlaczac niezaleznie od zaplonu?
- Marcin_ko7
- Użytkownik
mam identycznie jak kolega. Więc moim zdaniem to wina stacyjki...Marcin_ko7 pisze:Mam tez centralny na pilota... Mam go tak podłaczonego że gdy wcisne przycisk otwarcia i nie włoże kluczyka dostacyjki przez jakis czas to autko samo sie zamyka i zauwazyłem ze jak radio działało bez kluczyka to i sam sie nie zamykał... Wiec to chyba cos w stykach w stacyjce. Jak narazie wszystko sie samo naprawiło i działa jak powinno ale mysle ze problem powroci
- Marcin_ko7
- Użytkownik
takie cos ?adpap pisze:proponuje wymiane kostki stacyjki i problem sie rozwiaze... standard w MK3
http://www.allegro.pl/item728061489_kos ... _lupo.html