Gdzie sie podzialo odciecie??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Gdzie sie podzialo odciecie??

Post autor: Mavrick » ndz wrz 27, 2009 01:12

Witam!!

Mam taki dziwny problem niby nie ma wplywu na jazde czy na prace silnika ale wydaje mi sie ze cos nawalilo. Mianowicie dzis pojezdzilem po miescie wiec auto bylo rozgrzane na skrzyzowaniu schylajac sie po plyty przypadkowo wcisnalem pedal gazu to podlogi jakie bylo wielkie moje zdziwienie gdy obrotomierz przelecial ponad 7 tysiecy wchodzac juz prawie na zegarek (i pewnie gnalby dalej gdybym nie puscil gazu) i teraz nasuwa sie pytanie "gdzie sie podzialo odciecie??"bo jezeli dobrze pamietam jak kiedys sprawdzalem przy ilu go odcina to mialo to miejsce w okolicach 6,5tysiaca. Co moglo nawalic??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 27, 2009 09:51

A może masz LPG? Wówczas zwykle przynajmniej w starszych instalacjach niema odcięcia

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » ndz wrz 27, 2009 10:52

Mam lpg instalka jest z konca 2007 roku. Hmmm aa wlasnie musze sprawdzic czy na benzynie jest tak samo.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 27, 2009 11:11

Na pewno na benzynie będzie odcięcie, a na LPG - musisz uważać po prostu, albo trzeba ustawić odciącie w sterowniku LPG o ile posiada taką funkcję.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » ndz wrz 27, 2009 11:14

Sprawdzilem i masz racje kolego na benzynie odcina natomiast na gazie nie. Dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 27, 2009 11:15 przez Mavrick, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”