Smród po hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Smród po hamowaniu
Może laickie pytanie, ale nie znam się zbytnio
Dziś odczułem że auto słabiej hamuje i na światłach po ostrzejszym hamowaniu coś śmierdziało na parkingu sprawdziłem i z lewego przedniego koła ten sam smród takiej spalenizny - pewnie coś z klockami? ale poprzedni właściciel mówił że klocki wymieniał w zimie..
Co to może być?
Z góry dzięki!
Dziś odczułem że auto słabiej hamuje i na światłach po ostrzejszym hamowaniu coś śmierdziało na parkingu sprawdziłem i z lewego przedniego koła ten sam smród takiej spalenizny - pewnie coś z klockami? ale poprzedni właściciel mówił że klocki wymieniał w zimie..
Co to może być?
Z góry dzięki!
Ostatnio zmieniony sob wrz 26, 2009 18:26 przez lwc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zużyte klocki tak śmierdzą. Wymień najlepiej z tarczami razem. Kup jakieś lepsze.
(Temat powinien być w "Forum Ogólne")
(Temat powinien być w "Forum Ogólne")
Ostatnio zmieniony sob wrz 26, 2009 18:25 przez Toshiba, łącznie zmieniany 1 raz.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no po co od razu tak straszyć...kosynier pisze:kolego jak klocki smierdzą po hamowaniu to mogłes przygotowac płyn hamulcowy i zapowietrzyły sie hamulce i słabiej hamuja.
kolega lwc, po prostu ma kiepskie klocki... jak wcześniej napisali koledzy na pewno to tańsza alternatywa... są zbyt twarde poprostu... i stąd też małą skuteczność hamowania...
wiesz - zapewne skuteczność hamowania nie była zbyt dobra, ale po prostu dziś się znacznie pogorszyła - faktycznie sporo hamowałem bo łapałem sporo świateł i hamowałem wielokrotnie w krótkim czasie do zera od 80 - 90 km/h i za którymś razem poczułem ten smród i skuteczność spadła. Teraz jechałem ten sam dystans tylko że o tej porze pusto i wszystko ok.-=ren=- pisze:no po co od razu tak straszyć...kosynier pisze:kolego jak klocki smierdzą po hamowaniu to mogłes przygotowac płyn hamulcowy i zapowietrzyły sie hamulce i słabiej hamuja.
kolega lwc, po prostu ma kiepskie klocki... jak wcześniej napisali koledzy na pewno to tańsza alternatywa... są zbyt twarde poprostu... i stąd też małą skuteczność hamowania...
Dzięki za pomoc w każdym razie i pozdrawiam.