samoczynna zmiana luzu pedału sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
samoczynna zmiana luzu pedału sprzęgła
Mam pewien problem z moim mk3 chodzi o to że pedał sprzęgła co jakiś czas zmniejsza jałowy skok (luz) czyli raz wynosi on ok 2-3 cm a raz ok 1 cm wtedy pedał jest zdecydowanie twardszy co ważne linkę zmieniłem i jest bez samoregulatora czyli ustawiona tak jak mi odpowiada jak więc to możliwe że luz się zmienia ? może przeskakuje gdzieś na frezie w łapie wysprzęglającej ? ale dla czego potem wraca do pierwotnego położenia ? miał ktoś taki problem
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
linka jest Ok jest zupełnie nowa zrobiona specjalnie do mojego golfa na wymiar więc pasuje jak ulał
[ Dodano: Sro Paź 21, 2009 20:21 ]
do tej pory problemu nie rozwiązałem raczej wykluczam docisk i tarcze bo było wymienione ok 20tys temu (przez poprzedniego właściciela)
kolega podejrzewa problemu z łożyskiem wyciskowym i tu moje pytanie jak się do niego dostać podobno jest pod dekielkiem z tyłu skrzyni może ktoś ma jakiś schemat ??
[ Dodano: Sro Paź 21, 2009 20:21 ]
do tej pory problemu nie rozwiązałem raczej wykluczam docisk i tarcze bo było wymienione ok 20tys temu (przez poprzedniego właściciela)
kolega podejrzewa problemu z łożyskiem wyciskowym i tu moje pytanie jak się do niego dostać podobno jest pod dekielkiem z tyłu skrzyni może ktoś ma jakiś schemat ??
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)