samoczynna zmiana luzu pedału sprzęgła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

samoczynna zmiana luzu pedału sprzęgła

Post autor: Neoarti » pt wrz 25, 2009 15:35

Mam pewien problem z moim mk3 chodzi o to że pedał sprzęgła co jakiś czas zmniejsza jałowy skok (luz) czyli raz wynosi on ok 2-3 cm a raz ok 1 cm wtedy pedał jest zdecydowanie twardszy co ważne linkę zmieniłem i jest bez samoregulatora czyli ustawiona tak jak mi odpowiada jak więc to możliwe że luz się zmienia ? może przeskakuje gdzieś na frezie w łapie wysprzęglającej ? ale dla czego potem wraca do pierwotnego położenia ? miał ktoś taki problem

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
roger18sx
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: roger18sx » pt wrz 25, 2009 15:50

ciezko powiedziec dlaczego tak jest skoro jest linka bez samoregulatora.

VW NA ZAWSZE

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt wrz 25, 2009 15:54

a łapa przy skrzyni , nie jest zapieczona ? chodzi bez linki swobodnie ?

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » pt wrz 25, 2009 16:46

łapa chodzi bez żadnego problemu nie wiem jak to możliwe może coś z łożyskiem oporowym ale to nie tłumaczy zmieniającego samoczynnie się luzu

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt wrz 25, 2009 16:52

jesli wszystko jest ok , to problem jedynie może być w docisku , lub popychaczu który jest w wałku , jakbyś miał problem z frezem w krzywce popychacza , to jedno naciśnięcie na pedał i koniec

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » pt wrz 25, 2009 16:59

no tak ale jak to możliwe żeby sprzęgło przez kilka dni miało luz normalny (większy) nagle w trakcie jazdy staje się on mniejszy a potem po kilku km znowu jest Ok

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt wrz 25, 2009 17:21

a sprawdzałeś linkę , czy on na pewno nie daje Ci szkoły ? może w niej jest problem , ja na Twoim miejscu założyłbym linkę z samoregulacją , tylko dobrej firmy

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » pt wrz 25, 2009 18:36

linka jest Ok jest zupełnie nowa zrobiona specjalnie do mojego golfa na wymiar więc pasuje jak ulał

[ Dodano: Sro Paź 21, 2009 20:21 ]
do tej pory problemu nie rozwiązałem raczej wykluczam docisk i tarcze bo było wymienione ok 20tys temu (przez poprzedniego właściciela)
kolega podejrzewa problemu z łożyskiem wyciskowym i tu moje pytanie jak się do niego dostać podobno jest pod dekielkiem z tyłu skrzyni może ktoś ma jakiś schemat ??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”