Kolumna kierownicza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jocker_pl

Kolumna kierownicza

Post autor: jocker_pl » czw wrz 24, 2009 15:43

Witam mam problem mianowicie mam dosyć spore bardzo denerwujące drgania kierownicy kiedy wjade na jakiekolwiek nierówności wspomne iż z zawieszeniem jest wszystko wporządku (badanie na stacji diagnostycznej) byłem z tym fantem u mechaniora i wymienił mi krzyżak na kolumnie i powiedział że jest jeszce drugi krzyżak na którym jest bardzo minimalny luz ktoś podpowiedział mi iż może być przyczyną łożysko które podobno znajduje się na kolumnie podpowiedziałem mechanikowi a on odpowiedział że tego łożyska się nie wymienia że jedyna opcja to wymiana Całej kolumny kierowniczej :chytry: powiem szczerze że niechce mi się w to wierzyć i prosze o rady ewentualne podpowiedzi co z tym mykiem zrobić wspomne jeszce że kierownica stuka puka (na postoju) góra dół oraz czuć stukanie na boki :okej: :okej: :okej: :okej:

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » czw wrz 24, 2009 15:55

jocker_pl pisze:kierownica stuka puka (na postoju) góra dół oraz czuć stukanie na boki
to faktycznie wymiana łożyska w kolumnie. Łożyska - jak pamiętam - w MK3 można było wymienić bez potrzeby kupowania całej kolumny. Trzeba tylko znać wymiary łożysk.

ps nie pisz dwóch takich samych postów bo cię admin :axe:
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2009 15:56 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

jocker_pl

Post autor: jocker_pl » czw wrz 24, 2009 15:57

drugi post przez przypadek mi wsoczył i pytanie czy waro szukać takiego łożyska podobno jest one nie do zdobycia

[ Dodano: 28 Wrz 2009 16:57 ]
a jest możliwe aby kolumna kierownicz a się odkręciła???????????????????? :grrr:

[ Dodano: 28 Wrz 2009 17:01 ]
czyli tylko wymiana kolumny wchodzi w gre ?? tak???

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”