Dalej gaśnie po wyczyszczeniu przepustnicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

goso
Nowicjusz
Nowicjusz

Dalej gaśnie po wyczyszczeniu przepustnicy

Post autor: goso » śr wrz 23, 2009 19:16

Witam.
Mam duży problem z Golfem IV 1.4 16V z 98r. Gaśnie w czasie jazdy. Po przeczyszczeniu przepustnicy pochodził miesiąc. Po wymianie termostatu temperaturę pokazywał też około miesiąca dobrze. Teraz pokazuje około 10 st. i nigdy więcej. Jak jadę to terkocze (jakby brakowało obrotów). Nie mam pojęcia co to może być. Proszę o jakieś rady.

A nie dodałem jeszcze, że gaśnie właśnie gdy przejadę nim z kilkanaście kilometrów (czyli na ciepłym silniku) i tylko gdy jadę na niskich obrotach, na niskich biegach albo wolno na luzie czy sprzęgle. Jest to udręka w mieście w czasie korków bo jak podjadę metr i się zatrzymam to gaśnie.
I jeszcze jedno. Jak jest samochód zimny to odpalam bez problemu i szybko, a jak ciepły to muszę dodać gazu bo inaczej odpala dopiero po paru sekundach.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 20:20 przez goso, łącznie zmieniany 2 razy.

greg

Post autor: greg » śr wrz 23, 2009 21:51

goso pisze:I jeszcze jedno. Jak jest samochód zimny to odpalam bez problemu i szybko, a jak ciepły to muszę dodać gazu bo inaczej odpala dopiero po paru sekundach.
bo czujnik podaje że zimny silnik - wzbogaca dawkę i dlatego zalewasz go podczas odpalani ana ciepłym - szukaj przyczyny albo w kablach albo w czujniku temp

Awatar użytkownika
feniks
Forum Master
Forum Master

Post autor: feniks » czw wrz 24, 2009 07:34

greg pisze:szukaj przyczyny albo w kablach albo w czujniku temp
dodałbym też cewkę do sprawdzenia

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”