Witam.
Mam duży problem z Golfem IV 1.4 16V z 98r. Gaśnie w czasie jazdy. Po przeczyszczeniu przepustnicy pochodził miesiąc. Po wymianie termostatu temperaturę pokazywał też około miesiąca dobrze. Teraz pokazuje około 10 st. i nigdy więcej. Jak jadę to terkocze (jakby brakowało obrotów). Nie mam pojęcia co to może być. Proszę o jakieś rady.
A nie dodałem jeszcze, że gaśnie właśnie gdy przejadę nim z kilkanaście kilometrów (czyli na ciepłym silniku) i tylko gdy jadę na niskich obrotach, na niskich biegach albo wolno na luzie czy sprzęgle. Jest to udręka w mieście w czasie korków bo jak podjadę metr i się zatrzymam to gaśnie.
I jeszcze jedno. Jak jest samochód zimny to odpalam bez problemu i szybko, a jak ciepły to muszę dodać gazu bo inaczej odpala dopiero po paru sekundach.
Pozdrawiam.
Dalej gaśnie po wyczyszczeniu przepustnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dalej gaśnie po wyczyszczeniu przepustnicy
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 20:20 przez goso, łącznie zmieniany 2 razy.
bo czujnik podaje że zimny silnik - wzbogaca dawkę i dlatego zalewasz go podczas odpalani ana ciepłym - szukaj przyczyny albo w kablach albo w czujniku tempgoso pisze:I jeszcze jedno. Jak jest samochód zimny to odpalam bez problemu i szybko, a jak ciepły to muszę dodać gazu bo inaczej odpala dopiero po paru sekundach.