witam,
sprawa wygląda tak, że chciałem sobie zrobić dzisiaj gov moda ale nie wyszło nie dość, że zapomniałem zaznaczyć położenie cięgna gazu to przy wyjmowaniu cięgna mechanizmu z pompy jedno ramię które go trzyma delikatnie się podgieło. przy próbie wyprostowania usłyszałem delikatny trzask i pojawiło się pęknięcie w miejscu X ze zdj.
myślę: no pięknie, jeszcze dobrze nie zacząłem a już popsułem!
nie chciałem zakładać uszkodzonej części. mam drugą pompę więc wyjąłem z niej to ciengienko wraz z uchwytem. okazało się, że jest na 3 sprężynki(w pierwszej pompie na dwie) a uchwyt różni się numerem zaznaczonym na zdj.(oryginalnie miałem 2133 a ten drugi 26cośtam). pomierzyłem te uchwyty i okazało się, że ten 26cośtam różni się od tego z pierwszej pompy tylko długością ramienia zaznaczonego literą a na zdj. było o 1mm krótsze.
złożyłem wszystko używając uchwytu z drugiej pompy i cięgienka z oryginalnej.
udało mi się ustawić cięgno gazu. wszystko działa dobrze ale turbo nie ładuje tyle co wcześniej. tak jakby lda nie dawało większej dawki paliwa przy pojawieniu się ciśnienia. w dodatku pod pinem w lda zaczyna robić się wilgotno od ropy
nie wiem czy coś źle złożyłem czy to wina tego innego uchwytu.
proszę pomóżcie
próba gov moda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP