zbyt wysokie obroty na biegu jałowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zbyt wysokie obroty na biegu jałowym
Witam jak w temacie, gdy zapale silnik po 1--15 sekundach na luzie lub sprzęgle wskakuje mi na wysokie obroty 3000, czasami falują od 1000 do 2500, brałem samochód pod komputer no i wykazały się błędy sondy lambda i czujnika temperatury cieczy chłodzącej. Czy wymiana samej sondy lambda wystarczy?? jeżeli to wogule ona jest uszkodzona, a zapomniałem napisać samochód pali tez wiecej paliwa około 3 l na 100km więcej. I czy taka sonda lambda z allegro bedzie funkcjonować i czy potem nie bede musiał nic zmieniać tzn. czy z wymianą poradze sobie sam, czy lepiej oddać do mechanika?? autko to golf mk3 1,4 benzyna 1995r. 230000 przebiegu
Ostatnio zmieniony wt wrz 22, 2009 20:46 przez kacper87k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Czujnik temperatury to zdaje się groszowa sprawa. Z lambdą może być gorzej, bo musisz kupić taką samą jaką masz teraz a po zamontowaniu jechać "na komputer".
Z własnego doświadczenia powiem Ci, że czasem dobrze jest jechać do innego mechanika, który ma inny soft w komputerze. Mnie na jednym wyskakiwał błąd sondy lambda a drugi (chyba nowszy) nie wyrzucił żadnego błędu.
Z własnego doświadczenia powiem Ci, że czasem dobrze jest jechać do innego mechanika, który ma inny soft w komputerze. Mnie na jednym wyskakiwał błąd sondy lambda a drugi (chyba nowszy) nie wyrzucił żadnego błędu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
no, tak jakby. AEX na wielopunktwym wyszedł w 95, APQ w 97. A kolego ma 95 i może mieć AEX albo ABDczarnykurczak pisze:Chyba, że znów mam niepełne info
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.