turbo dziura
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- bburdach
- Mały gagatek
- Kontakt:
turbo dziura
witam. dzisiaj wymieniłem gumowy przewód łączący kolektor ze sprężarką. ale zastanawia mnie jedna rzecz którą zauważyłem. Niby przewód nowy = szczelny ale w turbinie tuż pod mocowaniem tej gumy jest mała dziura o średnicy mniej wiecej 2 cm i jak się załącza turbina ucieka tą dziurą powietrze\spaliny. czy to normalne? a może powinna być czymś zaślepiona?
-
- Forum Master
vw tdi 1z 90km brak mocy
witam mam problem z moim golfikiem brakuje mu troche mocy po pierwsze wymieniłem turbine bo juz gwizdała bylem u najleprzego mechanika w stg po przebadaniu calego auta stwierd ze mam zapchane wtryski i mam je wymienic wiec wziełem auto i pojechalem do znajomego przełozylem wtryski i nic przełozylem przepływomiez i nic n75 tez nic wezyki całe od n75 a obiawy sa takie ze obroty ida od 1000 do 5000 cały czas tak samo ciagnie nie wczuc tego szarpniecia jak zawór od turbiny sie otwiera a ponoc sie otwiera stwierdził to mechanik i kaputer jeszcze jedno po rzezgazowani tak fest nie pusci zadnego czarnego dymu z tłumika jak kazdy inny tdi pomocy
cherus
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: turbo dziura
to nie jest normalne, daj może foto tego miejscabburdach pisze: ucieka tą dziurą powietrze\spaliny. czy to normalne?
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 02:16 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
cherus89,
sprawdz czy nie bierze lewego powietrza. powinien ciagnac tylko przez puche filtra. moze ma dziurawa odme albo nie zalozona jest.
czy grucha po odpalenia samochodu reaguje i podchodzi do gory(chodzi o gruszke na turbinie.
czy po zdjeciu przewodu podcisnienia z gruszki od turbiny czuc ze przewod zasysa palec( oczywiscie na odpalonym silniku
[ Dodano: Sro Wrz 23, 2009 19:13 ]
bburdach, przypomnial mi sie audi kumpla. ma turbo na 1.6td inter i sterowanie gruszka nadcisnieniowa czyli przewod idzi z turba do gruszki. ale zaraz kolo miejsca gdzie jest rura gumowa wychodzaca z turba do silnika jest zaslepione jakas oryginalna sruba miejsce . widocznie tej sruby w tym aluminium Tobie brakuje. zmierz ile potrzeba gwintu i jakiego i po prostu ja zaslep.
sprawdz czy nie bierze lewego powietrza. powinien ciagnac tylko przez puche filtra. moze ma dziurawa odme albo nie zalozona jest.
czy grucha po odpalenia samochodu reaguje i podchodzi do gory(chodzi o gruszke na turbinie.
czy po zdjeciu przewodu podcisnienia z gruszki od turbiny czuc ze przewod zasysa palec( oczywiscie na odpalonym silniku
[ Dodano: Sro Wrz 23, 2009 19:13 ]
bburdach, przypomnial mi sie audi kumpla. ma turbo na 1.6td inter i sterowanie gruszka nadcisnieniowa czyli przewod idzi z turba do gruszki. ale zaraz kolo miejsca gdzie jest rura gumowa wychodzaca z turba do silnika jest zaslepione jakas oryginalna sruba miejsce . widocznie tej sruby w tym aluminium Tobie brakuje. zmierz ile potrzeba gwintu i jakiego i po prostu ja zaslep.
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 19:05 przez JABcok20, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
- bburdach
- Mały gagatek
- Kontakt:
turbo dziura
foto niezbyt profesionalne ale jest. taak wiem ostro zarzygane turbo ale to już inna bajka jakieś pomysły czy tu coś powinno być podłączone???
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2009 17:37 przez bburdach, łącznie zmieniany 2 razy.