ELF TURBODIESEL 15W40 dobry do 1,6TD?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ELF TURBODIESEL 15W40 dobry do 1,6TD?
Mam pytanie jak w temacie.Do motoru o przbiegu 240 000 km nada się olej elf turbodiesel 15W40?Do tej pory jeździłem na Mobilu M 15W40,ale przed wymianą oleju słychac mi którąś szklankę.Czy ten olej sie u was sprawdził?A jak zimą?
15W40 to 15W40 i jak olej jest firmowy to bedzie dobry niewazne czy to mobil czy elf czy Lotos ale warunek jest jeden! Musi to byc olej konfekcjonowany bo te z beczki to tylko Ci co to sprzedaja wiedzą co to za badziewie! a to ze pisze ze to diesla to wiecej w tym marketingu niz róznic w skladzie! Na ogół te do Diesla maja tylko nieznacznie wyzszą liczbę kwasowa!
z tego co wiem to elf ma bardzo silnie plukajace dodatki , i moze ci sie ten caly syf wymyc a wiemy co wtedy bedzie , a co do mobila to u mnie sie jakis dziwny zrobil przy -temp. a u kumpla żel , ale dalem mu ostatnią szanse bo kupilem juz tera z bardzo pewnego zródla i zobacze jak bedzie . A jak znowu bedzie kupa zamiast oleju to wlewam vavoline max life.