Witam
Czy wie ktoś może czy ECU z silnika ABU będzie pasował do silnika ABD, gdzieś kiedyś czytałem że są takie same ale nie mogę tego teraz znaleźć i chciałbym się upewnić.
Sterownik z ABU do ABD
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Sterownik z ABU do ABD
Nie za bardzo rozumiem jak dla silników o różnej pojemności mogą być takie same ECU. To znaczy sprzętowo mogą, ale programowo nie. Przecież w jakiś sposób ECU musi dawkować paliwo w odniesieniu do powietrza w otwartej pętli - bez znajomości pojemności skokowej i przy braku przepływomierza to raczej nierealne...boss999 pisze:Witam
Czy wie ktoś może czy ECU z silnika ABU będzie pasował do silnika ABD, gdzieś kiedyś czytałem że są takie same ale nie mogę tego teraz znaleźć i chciałbym się upewnić.
kiedyś kupowałem wspomaganie do swojego abd i koleś miał kiedyś w swoim 1,4 abd wsadzony abu
lecz nie chciało mu się przekładać wiązek bo podobno się rużniły i zostawił kompa od 1,4 abd tylko zapodał wtrysk od 1,6 abu
morze i odwrotnie podejdzie
ze dać sterownik abu ale wtrysk zostawić od 1,4
lecz nie chciało mu się przekładać wiązek bo podobno się rużniły i zostawił kompa od 1,4 abd tylko zapodał wtrysk od 1,6 abu
morze i odwrotnie podejdzie
ze dać sterownik abu ale wtrysk zostawić od 1,4
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
Sterownik z ABU do ABD
W abu masz krokowca na 6 pinów a w ABD jest na 4 piny, wiec raczej prawo ma nie działać, zresztą wiąska jest inna.
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "