Brak rury wlotowej do filtra powietrza!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Brak rury wlotowej do filtra powietrza!!
Mam vr6 niedawno kupiłem z instalacją sekwencyjną LPG. Brakuje mi rurki którą wlatuje powietrze do filtra powierza nie wiem gdzie ją podłączyć żeby wychwytywała powietrze i mam wrażenie że gdy samochód się nagrzeje to go trochę przymula o ile mi się wydaje to chyba od tego??? co wy na to z góry dzięki! ps! jakie prędkości powinna łapać zdrowa vr6 na poszczególnych biegach??
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zdjęto ją celowo zapewne bo masz zagazowane auto.
Predkosci na poszczegolnych biegach nie zależa od stanu silnika chyba że jest tak zajeżdzony że nie ma siły np na jedynce , dwójce czy trójce zamknąć obrotomierza ale wtedy to już raczej tragedia. Jak chcesz znać stan silnika to zmierz kompreche chociażby.
Predkosci na poszczegolnych biegach nie zależa od stanu silnika chyba że jest tak zajeżdzony że nie ma siły np na jedynce , dwójce czy trójce zamknąć obrotomierza ale wtedy to już raczej tragedia. Jak chcesz znać stan silnika to zmierz kompreche chociażby.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kamilds87, załóż koniecznie jak fabryka zrobiła, idzie w błotnik jak w każdym mk3 teraz ciągnie ciepłe powietrze grzane od chłodnicy i oczywiste jest że auto sporo słabsze bo ciągnie gorące czyli rzadkie powietrze z małą ilością tlenu. W GTI żonki po przywróceniu zeputego przez gazowników dolotu rónica była bardzo wyraźna
http://www.allegro.pl/item722747384_obu ... i_vr6.html
http://www.allegro.pl/item722747384_obu ... i_vr6.html
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.