Włącznik lampki bagaznika Jetta A2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Włącznik lampki bagaznika Jetta A2
Posiadam Jettę A2 z fabrycznie zamontowaną lampką oświetlenia bagażnika. Kilka dni temu był u mnie znajomy identyczną Jettą (nawet silnik identyczny) i posiadał zamontowaną także fabrycznie lampkę oświetlenia bagażnika. Moja lampka w bagażniku się włącza tylko wtedy gdy zapalę światła przeciwmgielne. U niego jest to lepiej rozwiązane (wersja glx) - lampka się zapala automatycznie po podniesieniu tylnej klapy. Jest tam zamontowany przycisk taki sam jak ten który jest w przednim słupku drzwiowym od strony kierowcy - mowa o włączniku który po otwarciu drzwi uruchamia lampkę oświetlenia wnętrza. Mam pytanko czy dużo by było pracy aby przerobić oświetlenie tak by lampka zapalała się automatycznie po podniesieniu klapy??? Może ktoś cos takiego przerabiał u siebie. Dzieki za wszelkie info
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pracy nie ma za wiele musisz miec krancowke ten wlacznik troche przewodu i klocek plastikowy ktory robi za docisk krancowki przy zamknietej klapie
potrzebny ci bedzie staly +
mase bierzesz z boczka bagaznikapodlaczasz sie pod lampke i gotowe
potrzebny ci bedzie staly +
mase bierzesz z boczka bagaznikapodlaczasz sie pod lampke i gotowe
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
poszukaj w boczkach, tam jest taka kosteczka biala, z okragłymi pinami , w niej jest 12V , kostka jest wlasnie do lampeczki
wiem bo sam zakładałem niedawno
oryginalna lampka, musze teraz skombinowac włacznik i ten bufor na klapie, ma ktos wiadomosci, czy taki wlacznik od mk II , pasowac bedzie w ten parapet ? i czym mozna w razie czego zastąpic ten włacznik oraz ten "klocek" plastikowy ?
[ Dodano: Pon Wrz 21, 2009 12:15 am ]
chodziło mi o wlacznik z drzwi od mk II

[ Dodano: Pon Wrz 21, 2009 12:15 am ]
chodziło mi o wlacznik z drzwi od mk II

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!