[mk2]zawieszajace sie obroty golf 1.3 nz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]zawieszajace sie obroty golf 1.3 nz
Po wcisnieciu i puszczeniu pedału gazu obroty silnika nie powracaja na wolne obroty tylko zawieszają się na różnych obrotach -nie jest to na pewno uszkodzona linka,co to może być za uszkodzenie?jaka czesc?
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2006 13:35 przez rolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
uszkodzony silniczek krokowy,ktory reguluje wolne obroty i pewnie Ci sie zacina.Sprobuj przeczyscic ale najlpeiej wymiana na nowy bo czyszczenie moze juz nie pomoc ale da Ci odpowiedz,tutaj masz link jak czyscic moze akurat sie uda,przynajmniej pomoze Ci miec 100 pewnosc ze to wina krokowego jak bedzie chocby minimalna roznica po czyszczeniu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +krokowego
uszkodzony silniczek krokowy,ktory reguluje wolne obroty i pewnie Ci sie zacina.Sprobuj przeczyscic ale najlpeiej wymiana na nowy bo czyszczenie moze juz nie pomoc ale da Ci odpowiedz,tutaj masz link jak czyscic moze akurat sie uda,przynajmniej pomoze Ci miec 100 pewnosc ze to wina krokowego jak bedzie chocby minimalna roznica po czyszczeniu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... +krokowego
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ludzie ile razy mozna pisać. W TYM SILNIKU NIE MA SILNICZKA KROKOWEGO!!!!!!!!!! Jest stycznik biegu jałowego, który załacza wolne obroty. Jest on stojac przedem do auta po prawej stronie przepustnicy. Taka biała kostka z podłączoną wtyczka .andrus pisze:uszkodzony silniczek krokowy,ktory reguluje wolne obroty
Uwielbiam taką wiare co się nie znaja a się wypowiadają :/
Sprawdz sobie ten czujniczek. Zwiera (albo rozwiera juz teraz zapomniałem) się przy min i max gazie.
A jesli jeszcze nie czyściłes przepustnicy to nie zaszkodzi przeczyscic
Nawet u mojej matki w polo po przejechaniu 60tys km trzeba bylo czyscic przepustnice bo sie dusil po puszczeniu gazu
Powinno sie pisac: nowe swiece, kable, kopulka i przeczyszczona przepustnica
Sprawdz sobie ten czujniczek. Zwiera (albo rozwiera juz teraz zapomniałem) się przy min i max gazie.
A jesli jeszcze nie czyściłes przepustnicy to nie zaszkodzi przeczyscic
Nawet u mojej matki w polo po przejechaniu 60tys km trzeba bylo czyscic przepustnice bo sie dusil po puszczeniu gazu
Powinno sie pisac: nowe swiece, kable, kopulka i przeczyszczona przepustnica
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie zniechęcaj się Następnym razem będziesz wiedział i ty kogoś będziesz poprawiał. Ja mam taki silniczek to wiem o nim bardzo dużo, wiec moge swobodnie się wypowiedzieć. Ale np w kwesti twojego już nie wiem tak dużo i dlatego nie bardzo się wypowiadam. Chyba że coś gdzieś na ten temat czytałem i wiem napewno.andrus pisze:W sprawie 2-jek sie juz nie wypowiadam
Przykręcona na cztery sruby imbus albo torx nie pamietam. Do łazienki i szorowanko. Stara szczoteczka do zębow i jakiś płyn, może być nawet ludwik. Wzroc uwage na te male kanaliki ktore ida do podcisnienia zeby byly drozne. Przykrecajac spowrotem nie wymieniałem uszczelki i jest ok. Czyli zerowe koszty. Powodzenia