Paweł Marek pisze:Balti, trzeba sciągać tapicerkę drzwi, ogranicznik mocowany jest dwoma śrobami ale wyciąga się go do wewnątrz drzwi (po wyjęciu tego kołka o którym piszesz). Jak w polo ściąga sie tapicerkę nie wiem, do golfa są opisy na forum.
Zdjąłem boczek drzwi ( w arosie bez problemu) i mogłem tylko podejść dłonią do ogranicznika w drzwiach.
Wydaje mi się, że trzeba odkręcić dwie śruby (jak napisałeś) to co zaznaczyłem numerem 3
Jakim kluczem tam podejde? Coś na elastycznej przedłużce i małej grzechotce czy klucz oczkowy jednak podejdzie hmmm... Te dwie śrubki są we wnęce, w samym rogu wnęki... lepiej grzechotka na jakimś elastycznym łączniku/przedłużce czy oczkowy podejdzie? Sorka za pytanie ale muszę i tak dokupić klucze
i wtedy wyciągam ogranicznik przez wnętrze drzwi? Wymontuje to jak dostane nowy ogranicznik z kołeczkiem/śrubą ori.
Dam znać jaka cena i ewentualnie numery części/ będzie wiadmowo do jakich VAGów pasuje
[ Dodano: 28 Wrz 2009 16:54 ]
Dorobiłem nową tulejkę w miejscu mocowania do karoserii (nr 1 na ostatnim zdjęciu) oraz dorobiłem zawleczkę do kołka wewnątrz ogranicznika.
Wszystko hula lepiej niż oryginalnie.
Ogranicznik był uszkodzone wewnątrz drzwi jak i przy tej śrubie, oba uszkodzenia wpływały na odgłos stukania przy otwieraniu
Mogę pomóc w regenerecji ogranicznia drzwi, mój działa idealnie i wydaje ZERO odgłosów...choć nie wiem ile kosztuje nowy w serwisie.
Wszystko jest jak oryginales albo lepiej, nic nie było rozwiercane i żadnych "podkładek" nie dokładałem.