BARDZO NISKIE OBROTY SILNIKA. POMOCY

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

przemassbdg
Nowicjusz
Nowicjusz

BARDZO NISKIE OBROTY SILNIKA. POMOCY

Post autor: przemassbdg » sob wrz 19, 2009 14:54

Witam ponownie.

Mam taki problem. Mam golfa 1.3 NZ z LPG. Odpala normalnie bez zarzutu i obroty na poczatku sa takie jak powinny byc. jednak po chwili spadaja ze wszystko sie trzesie a gdy wlacze wszystko (swiatla dmuchawe ogrzewanie tylnej szyby awaryjne przeciwmgielne) obroty spadaja jeszcze bardziej. jest tak zarowno na benzynie i na gazie(na gazie jeszcze mocniej).... inna sprawa jest tez to ze gdy jade na gazie i gwaltownie zahamuje silnik o malo nie gasnie.... obroty niemal spadaja do zera... nie wiem co to moze byc...nie jestem mechanikiem... mozna powiedziec LAIK.

Prosze o pomoc. Z gory dziekuje

szukalem w innych tematach ale nie znalazlem nic konkretnego...nie wiem gdzie znajduja sie poszczegolne czesci w silniku.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob wrz 19, 2009 15:25

szukaj o zaworze powietrza dodatkowego grzanym elektrycznie. Ma podnosić obroty wolne na zimnym silniku (zamyka się po ogrzaniu pradem). Jesli był zepsuty i zawieszony w pozycji otwartej to ktoś mógł zmniejszyć obroty śróbą regulacyjną przy wtrysku zanadto.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”