Trzeszczenie deski rozdzielczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Trzeszczenie deski rozdzielczej
Witam Panowie.Mam taki problem bo jakiś czas temu miałem zalożona blokade skrzyni biegów i do tego czasu nic mi nie skrzypiało w autku po zamontowaniu ten dzwięk skrzypiącej deski coraz bardziej się nasila szczególnie w okolicach zapalniczki i lewarka skrzyni biegow tam gdzie jest blokada.Ostatnio pojawiło się skrzypienie nawet z okolic schowka i nie umie sobie z tym poradzic dokręcałem śruby kluczem torxem i nic:/ Największe skrzypienie jest podczas ruszania i hamowania. Czy ktoś z was miał podobny problem ?? Według mnie gosc źle złożył deske rozdzielczą...Jeśli jest ktoś z okolic Krakowa lub Katowic który umiał by mi to zniwelowac to ja do niego podjade i oczywiscie zapłace bo wątpie by mi się warsztat samochodowy się tym zajął a to doprowadza mnie do szału !! Zawsze byłem pewny ze golf Iv jest wykonany z dobrych materiałow nawet w czasopisamch , motoryzacyjnych to potwierdzali a tu taka lipa u mnie
Ostatnio zmieniony sob wrz 19, 2009 11:33 przez Polak, łącznie zmieniany 2 razy.
witam, sprobuj wlozyc kawalek tekturki w szczeliny miejsce/miejsca skad dobiega dzwiek, tak to zlokalizujesz, ja u siebie zlikwidowalem to psikajac (delikatnie!) rozpuszczalnikiem w spraju - troche to niebezpieczne gdyz dziala na plastiki, ale wlasnie dzieki temu w szczelinach staly sie bardziej "porowate" i jest cicho. Wczesniej probowalem silikonow w spraju i bylo tylko gorzej
Re: Trzeszczenie deski rozdzielczej
Mój znajomy ma golfa IV. Auto nie było bite, tapicerka nigdy nie była rozbierana. Podczas jazdy jest głośniej, niż obok przejazdu kolejowego. Niesamowity koncert trzeszczących plastików, coś okropnego! Silnik diesla, a co za tym idzie większe wibracje - przy ruszaniu jest katastrofa. Zostawiałeś może samochód na słońcu, na dłuższy okres czasu? Spróbuj spryskać jakimiś środkami pielęgnującymi do wnętrz samochodowych szczeliny, z których dochodzi odgłos, przynajmniej chwilowo pomaga. Tekturka też może być niezłym rozwiązaniem.Polak pisze:Zawsze byłem pewny ze golf Iv jest wykonany z dobrych materiałow nawet w czasopisamch , motoryzacyjnych to potwierdzali a tu taka lipa u mnie
Pozdrawiam!