Mk2 1.6 benz.Jak odpowietrzyć układ hamulcowy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2 1.6 benz.Jak odpowietrzyć układ hamulcowy?
otóż dzisiaj wymieniłem tarcze hamulcowe i czekam aż ktoś przyjdzie i mi pomorze to odpowietrzyć.Próbowałem sam ale się nie da.Pytanie moje od której strony zacząć ?
Aha zmieniałem cylinderki(tłoczki) i czy to normalne że jak zdejmę gumkę z odpowietrznika od strony kierowcy i nacisnę pedał to lekko cieknie płyn?
Aha zmieniałem cylinderki(tłoczki) i czy to normalne że jak zdejmę gumkę z odpowietrznika od strony kierowcy i nacisnę pedał to lekko cieknie płyn?
Pewnie, że musisz. Przez odpowietrznik - jak sama nazwa wskazuje wypuszczasz powietrze z układu.fibolek pisze:Czyli muszę go dokręcić?
A czy muszę przy odpowietrzaniu je odkręcać?
A jeśli z opowietrznika cieknie - jeśli jest dokręcony, to po którymś tam hamowaniu płyn sobie pójdzie.
Do odpowietrzenia potrzebujesz : płyn, butelkę, kawałek wężyka aby nałożyć ciasno na odp., klucz do odkręcania odpowietrznika i ........pomocnika.Do butelki nalej trochę płynu, załóż wężyk na odpowietrznik, pomocnik popmpuje hamulec (3-4x)trzyma, Ty odkręcasz odpowietrznik płyn wtedy płynie do butelki. Powtarzasz dotąd aż przestanie lecieć powietrze. WAŻNE!!!! SPRAWDZAJ POZOM PŁYNU W ZBIORNICZKU- BEDZIE UBYWAŁO. JAK NIE UZUPEŁNISZ TO ZAPOWIETRZYSZ UKŁAD .
Nie robię sobie z tego zabawy i dziękuję wam bardzo za pomoc.Ale nie lubię niedokończonych spraw.A te punkty to nie jest lekka zabawa?
A ja się na rzeczy nie znam i pytam dokładniej a tu lipa.
[ Dodano: Czw Lut 09, 2006 14:26 ]
Ale dziękuję wam bardzo za pomoc.Egon wyluzuj nie chce nikogo obrażać ani urażać,ani też robić sobie z kogoś żarty po prostu podchodzę do tego wszystkiego z pewną rezerwą.
Bo naprawdę jak czytam niektóre posty jakie kolesie głupoty piszą to porażka.Na szczęście to tylko wyjątki.
A ja się na rzeczy nie znam i pytam dokładniej a tu lipa.
[ Dodano: Czw Lut 09, 2006 14:26 ]
Ale dziękuję wam bardzo za pomoc.Egon wyluzuj nie chce nikogo obrażać ani urażać,ani też robić sobie z kogoś żarty po prostu podchodzę do tego wszystkiego z pewną rezerwą.
Bo naprawdę jak czytam niektóre posty jakie kolesie głupoty piszą to porażka.Na szczęście to tylko wyjątki.