[mk3]problem z kontrolką cisnienia oleju ratunku!!!!!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]problem z kontrolką cisnienia oleju ratunku!!!!!!!!!!!!
Od jakiegoś czasu moja kontrolka ciśnienia oleju dostała wariacji mryga piszczy sprawdziłem mechaniczne ciśnienie oleju wszystko jest ok. Już przeszło 4 tygodnie tak smigam mechanicy u nasz rozlożyli rece a elektrycy pożal sie Boże nie mają pojęcia corobic numery sinika zaczynaja sie od ABS . Apropos waraiacji obrotów mój golf jest zagazowany i wszystko jest ok mechanik znalazł lewy dopływ powietrza i wszystko jest ok po usunieciu tej usterki .golfina pali okolo 9 l gazu jestem zadowolony ale ta kontrolka ciśnienia oleju koszmar. Mam jakis uklad wbudowany w licznik MFa ręce mi opadaja ratunku 

Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2006 02:05 przez tomekiwy, łącznie zmieniany 1 raz.
a jak tam czujnik wymieniales go ?? a jezeli tak to musi cos byc z elektryka. Podlacz kabel z czunika do do silnika obojetnie gdzie byle bedzie podpiety do bloku jezeeli bedzie dalej piszczec tzn ze cos jest z alektryka a jezeli nie to bedzie to czujnik. Ja tak w swoim mk 3 wykrylem uszkodzony czujnik pozdro.