[mk3]problem z kontrolką cisnienia oleju ratunku!!!!!!!!!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomekiwy
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mk3]problem z kontrolką cisnienia oleju ratunku!!!!!!!!!!!!

Post autor: tomekiwy » czw lut 09, 2006 12:48

Od jakiegoś czasu moja kontrolka ciśnienia oleju dostała wariacji mryga piszczy sprawdziłem mechaniczne ciśnienie oleju wszystko jest ok. Już przeszło 4 tygodnie tak smigam mechanicy u nasz rozlożyli rece a elektrycy pożal sie Boże nie mają pojęcia corobic numery sinika zaczynaja sie od ABS . Apropos waraiacji obrotów mój golf jest zagazowany i wszystko jest ok mechanik znalazł lewy dopływ powietrza i wszystko jest ok po usunieciu tej usterki .golfina pali okolo 9 l gazu jestem zadowolony ale ta kontrolka ciśnienia oleju koszmar. Mam jakis uklad wbudowany w licznik MFa ręce mi opadaja ratunku :okej:
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2006 02:05 przez tomekiwy, łącznie zmieniany 1 raz.

Pikus
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pikus » czw lut 09, 2006 13:14

a jak tam czujnik wymieniales go ?? a jezeli tak to musi cos byc z elektryka. Podlacz kabel z czunika do do silnika obojetnie gdzie byle bedzie podpiety do bloku jezeeli bedzie dalej piszczec tzn ze cos jest z alektryka a jezeli nie to bedzie to czujnik. Ja tak w swoim mk 3 wykrylem uszkodzony czujnik pozdro.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw lut 09, 2006 13:32

Zazwyczaj czujniki się krzaczą i nie działają po pewnym czasie. Polecam przed napisaniem kolejnego tematu w tym dziale skorzystać z opcji szukaj, no chyba, że się nie chce czytać tego całego co się ukaże to proszę się nie zdziwić jak moderatorzy bana walną i usuną temat.

promo211
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: promo211 » sob lut 11, 2006 00:27

Witam
miałem w swoim golfie to samo,a czego w nim nie robiłem ,a mianowicie;
cudowałem w czujnikach,elektronice,sprawdzałem ciśnienie aż w końcu
zmieniłem olej i wszystko wróciło do normy i jest :okej:
pozdrawiam Przemek

...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”