Lampka kontrolna usterek do Golfa 1,8 abs
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lampka kontrolna usterek do Golfa 1,8 abs
W jaki sposób podłączyć lampkę kontrolną usterek silnika w golfie 3 , aby nie ponosić kosztów diagnostyki w serwisach . Lamka ta informowała by że jest taka usterka i wtedy jedziemy do diagnosty. Mam nadzieje że mamy wielu zdolnych elektroników na naszym forum i są w stanie poradzić sobie z tym problemem.
Nie ma w żadnym golfie 3
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 13:09 przez k.kostjan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
szczerze mówiąc to nie wiem czy jest jakakolwiek możliwość podłączenia takiej kontrolki bo niby na jakiej zasadzie miała by działać?? Sczytywać błędy jak VAG?? Sądze że była by tylko możliwość podłączyć lapka z dotykowymk ekranem i programem VAG w środkowej konsoli (myślałem nawet kiedyś o tym ale szkoda mi troche kasy)
A może ktoś wie na jakiej zasadzie działa lampka np.w Oplach, w golfach na mono wtrysku podłączenie do gniazda diagnostycznego nic nie daje dopiero trzeba przejściówki na sterownik żeby odczytać usterki.
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 13:49 przez k.kostjan, łącznie zmieniany 2 razy.
W omawianym golfie 1.8 abs jest sterownik Bosch Mono-Motronic 1.2.2 45 stykowy .Prawdopodobnie można z niego odczytać kody błyskowe za pomoca diody jak również za pomocą czytnika .Brakuje mu tylko tej nieszczęsnej lampki która mówi są jakieś usterki czy niema
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 16:06 przez k.kostjan, łącznie zmieniany 1 raz.