Witam jestem nowy na forum, próbowałem znależć pomoc na moją usterkę ale znalezienie się w gąszczu tematów jest dosyć ciężkie. Mój Golf to mk2 z silnikiem 1.3 na pełnym wtrysku rocznik 90 na 4 biegowej skrzyni. Mam problem z wolnymi obrotami. Od początku posiadania dwójki falowały i spadały po wciśnięciu sprzęgła, że czasem zaświeciła się dioda ładowania. Obecnie silnik gaśnie a obroty wolne przypominają skowyt traktoru. Czyściłem silnik krokowy, przepustnicę, regulowałem zapłon oraz mieszankę. Pytanie , czy zostało mi coś jeszcze przed kupnem silnika krokowego, czy może byc coś innego przyczyną takiego stanu rzeczy.
Druga rzecz dotyczy opon a właściwie rozmiaru. Mam opony 205/65/R15 na alumach, nie mam zielonego pojęcia czy mam się wogóle brać za zakładanie tych kół czy szukać mniejszych.
[mk2] problem z wolnymi obrotami a właściwie ich brakiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A powiedz mi gdzie ty w tym silniku masz krokowy. bo dałbym sobie coś niecoś może obciąc,że nie ma.Ajronmen pisze:Czyściłem silnik krokowy,
A co do tego ,że obroty spadaja po wciśnięciu sprzęgła to moze nie jest wina silnika, tylko cos ze skrzynią jest nie teges. Sprzęgło albo coś.
A jezeli nie to posprawdzaj jeszcze przewody od odmy. Zwłaszcza, ten co dochdzi do rury idacej do przepustnicy.
pociesze cię ze tez mam problem z wolnymi. Maram się juz od ponad pół roku i nie wiadomo o co chodzi.
Co do opon to 195/50 to mi się wydaje max. popierwsze ukręć kierownica bez wspomagania na 205 A druga sprawa to weź tym jexdzij. Dla silnika 1.3 taka opona to takie opore że o ja dziękuje. Ciekawe czy z miejsca pójdzie. A prędkośc maksymalna to chyba 120 nie przekroczy.Ajronmen pisze:Mam opony 205/65/R15 na alumach, nie mam zielonego pojęcia czy mam się wogóle brać za zakładanie tych kół czy szukać mniejszych.
Ja mam 185/60/14 i jest ok.
-
- Forum Master