Problem z hamowaniem i zawieszeniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z hamowaniem i zawieszeniem
Witam wszystkich posiadam Golfa 4 1,9 tdi 110 ps i ze sie nie znam za bardzo na samochodach dlatego chcialbym sie was zapytac co zrobic gdy podczas hamowania trzesie sie trohe kierownica i zaczelo mi troszke sciagac samochod na prawa strone
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 08:09 przez jarke1574, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Problem z hamowaniem i zawieszeniem
Po 1 jedź kolego na stację diagnostyczną i niech wytrzepią Ci autko .. sprawdzą wszelkie luzy,itpjarke1574 pisze:Witam wszystkich posiadam Golfa 4 1,9 tdi 110 ps i ze sie nie znam za bardzo na samochodach dlatego chcialbym sie was zapytac co zrobic gdy podczas hamowania trzesie sie trohe kierownica i zaczelo mi troszke sciagac samochod na prawa strone
Po 2 sprawdzą też stan amorków..
Po 3 sprawdź stan okładzin-tarcz i niech sprawdzą zbieżność.... możesz np mieć źle wyważone oponki...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
mogą to być zwuchrowane tarcze hamulcowe,Witam wszystkich posiadam Golfa 4 1,9 tdi 110 ps i ze sie nie znam za bardzo na samochodach dlatego chcialbym sie was zapytac co zrobic gdy podczas hamowania trzesie sie trohe kierownica i zaczelo mi troszke sciagac samochod na prawa strone
wtedy trzęsło by nie tylko przy hamowaniuHaki pisze:ożesz np mieć źle wyważone oponki...
samochód by podskakiwał i tracił przyczepność, ale raczej nie trzęsło by kierownicą.Haki pisze:Po 2 sprawdzą też stan amorków..
Sprawdź najpierw tarcze i klocki w jakim sa stanie, późnie diagnostyka zawieszenia, czy nie ma gdzieś luzów