Problem z silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z silnikiem
Witam... Mam problem z moim MK2 z silnikiem... tzn. problem - bardziej takie zapytanie co go boli... czasami kopci mi raz na niebiesko raz na czarno... sprawdzam codziennie olej jest bez zmian nie pali oleju bo bym zauwazyl brak go... nie pali plynu bo tez sprawdzam codziennie.. jest w tym samy miejscu... ale o co chodzi ze kopci nie mam pojecia... jest taka faza ze normalnie jak jest zimny nie kopci dopiero zaczyna jak sie zrobi takie cos... jade wciskam gaz nie ciagnie zaraz jest szarpniecie i zaczyna jechac i kopcic.... co to moze byc Silnik 1.8 RP czyli zwykla 90KM... Prosze o jakas podpowiedz... chcem dodac jeszcze ze jak odkrecam korek od oleju to nie ma zadnych wydmuchow wszystko jest tak jak powinno byc... rozrzad moze miec cos do tego?? moze zaplon?? a moze dzies ma jakies przedmuchy ten monowtrysk?? Prosze o jakas podpowiedz co go moze bolec.. Pozdro
-
- Forum Master
- Kontakt:
hmm, a mnie wygląda na to że któryś z czujników głupieje, potem jest szarpnięcie, czyli komp przechodzi w awarię i pomija dany czujnik i auto zaczyna jechać.. sprawdź sondę lambda i czujnik temperatury (na forum na pewno są opisy jak to sprawdzić)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
dzieki bardzo za podpowiedz... musze to zobaczyc sprawdzic jutro.. moze to ten monowtrysk cos fisiuje...dzis jezdzilem i nawet jak jest cieply to nie kopci.. dopiero wtedy zaczyna jak jest takie szarpniecie wtedy zaczyna kopcic... a i jeszcze jedno pytanko...co sie moze dziac jak wciskam gaz a on nie mam zadnej reakcjii tzn. jest przyspiesza ale tak jak by byl jakis opuzniony ... po czasie reaguje...
[ Dodano: 17 Wrz 2009 23:45 ]
co do spalania.. nie zauwazylem zeby w duzo palil wrecz przeciwnie bardzo malo pali.... ogolnie to jest RP 1.8 ale osprzet wyglada jakby byl z 1.6... byl wczesniej 1.6 w orginale ale ktos zrobil swap na 1.8 i wydaje mi sie ze czesci zostaly z 1.6... posiada pompke paliwa przy silniku a z tego co wiem to 90 miala w baku....ogolnie to ten silnik jakis taki *#cenzura#*... jedzie dobrze jak zlapie obroty z niskuch mul straszny, malo pali 200km zrobilem za 50zl oczywiscie ebz ciskania max100km/h pomozcie cos...
[ Dodano: 17 Wrz 2009 23:45 ]
co do spalania.. nie zauwazylem zeby w duzo palil wrecz przeciwnie bardzo malo pali.... ogolnie to jest RP 1.8 ale osprzet wyglada jakby byl z 1.6... byl wczesniej 1.6 w orginale ale ktos zrobil swap na 1.8 i wydaje mi sie ze czesci zostaly z 1.6... posiada pompke paliwa przy silniku a z tego co wiem to 90 miala w baku....ogolnie to ten silnik jakis taki *#cenzura#*... jedzie dobrze jak zlapie obroty z niskuch mul straszny, malo pali 200km zrobilem za 50zl oczywiscie ebz ciskania max100km/h pomozcie cos...